додому Новини Черкащина Господиня з Черкащини засадила город лавандою 

Господиня з Черкащини засадила город лавандою 

0

Олена Жорняк із Шестеринців Звенигородського району живе та працює в Києві, а біля отчого дому має власне лавандове поле – близько тисячі кущів. Повідомляють Вісті Черкащини

Ідея посадити лаванду з’явилась у неї два роки тому: хотіла показати матері, що на городі можна вирощувати не лише картоплю та овочі. Тепер є чим помилуватися та де вдихнути цілющий лавандовий аромат. 

«Це надзвичайно духмяно, красиво, є чим помилуватися, хоч працюєш важко, отримуєш величезне задоволення від цієї краси», – каже. 

Всю інформацію про вирощування та догляд за культурою брала з інтернету. Спеціально цьому не навчалась. Нині перший урожай квітів зібрано. Восени, у вересні, очікують на друге цвітіння. А лаванда прикрашає хату, обійстя, сушиться на подарунки та на благодійні ярмарки.

«Я серйозно навіть не замислювалась про ринок збуту. Мені хотілося, щоб лаванди було багато і вона цвіла. Саджала насамперед для себе та родичів. Квіткарка Оксана Фуренко зі Звенигородки подала ідею проводити на лавандовому полі фотосесії. Вона ж направила до нас знайомих, хто вияв бажання зробити світлини на згадку», – розповідає Олена.

Читайте також:

На Черкащині у Холодному Яру п’ятий рік поспіль висаджували півонії (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version