НовиниЧеркащинаГолову Соснівського райсуду Черкас звільнили з посади

Голову Соснівського райсуду Черкас звільнили з посади

-

- Advertisment -

Вища рада правосуддя звільнила голову Соснівського районного суду Черкас Володимира Васильовича Орленка із посади судді за скоєння дисциплінарного проступку. Про це йдеться на сайті ВРП.

31 травня 2017 року Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади судді.

У зазначених заявах скаржники вказували, що суддя Соснівського районного суду міста Черкас Орленко В.В. приймав рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо осіб – учасників масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до набрання чинності Законом України від 8 квітня 2014 року № 1188-VII "Про відновлення довіри до судової влади в Україні" у зв’язку з їхньою участю у таких акціях.

У своєму рішенні Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя дійшла висновку, що виявлені в ході дисциплінарного провадження відомості вказують на факти вчинення суддею Орленком В.В. істотного дисциплінарного проступку, несумісного зі статусом судді, що є підставою для звільнення його з посади.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суддю із Черкащини підозрюють у застосуванні запобіжних заходів щодо учасників мирних акцій протесту.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x