НовиниГоловний травматолог міста розповів, як діяти при падінні на...

Головний травматолог міста розповів, як діяти при падінні на вулиці

-

- Advertisment -

Завідуючий травматичним відділенням Третьої міської лікарні швидкої допомоги, лікар ортопед-травматолог Володимир Коротиш розповів читачам vikka.ua, як слід поводитися, якщо упав на вулиці і є підозра отримання серйозної травми, скажімо, вивиху, перелому кістки чи тріщини.

Про це йдеться у статті "Попри сніг і морози, у черкаським травмпунктах – порожньо", опублікованій на нашому сайті.

"Безумовно, треба викликати швидку допомогу, якщо є така можливість. У швидкій є спецзасоби, наприклад, пневмошини, – радить лікар. – Безпосередньо на місці події треба, щоб хтось оглянув ті сегменти, якими людина вдарилася: передпліччя, верхню чи нижню кінцівку. Слід упевнитися, щоб у м'яких тканинах не було ззовні кісток. Потім треба зафіксувати кінцівку, щоб вона не рухалася, якимись підручними засобами: шарфиком, якусь палицю на вулиці знайти, чи, наприклад, паперову папку скрутити і зафіксувати".

"Якщо бачимо, що перелом відкритий, то краще цією частиною не рухати, щоб не нанести додаткової травми. Якщо ж людина бачить, що травма не дуже серйозна, то може самостійно або з допомогою оточуючих дістатися до медзакладу на громадському транспорті. А вже тут лікарі на місці обстежать і зроблять усе, що треба", – додав він.

За словами Коротиша, зараз також можна прикласти до місця забою сніг або лід, попередньо помістивши його в якийсь целофановий пакет.

"Крім того, йдучи вулицею, треба вибирати найменш засніжені місця, особливо оминати гололід на тротуарах, де діти катаються", – резюмував він.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x