НовиниЧеркащинаГоловний рибоохоронник Черкащини розповів про те, куди дівають вилучену...

Головний рибоохоронник Черкащини розповів про те, куди дівають вилучену рибу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У своїй роботі Черкаський рибоохоронний патруль керується, в першу чергу, Конституцією України та законами України. Одним із основних законів, що регламентує нашу роботу, є Закон України про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів. Про це повідомив начальник Черкаського рибоохоронного патруля Віктор Іванько.

Відповідно до ст. 10 визначені повноваження посадових осіб і органів рибоохорони. Згідно з даною статтею, право вилучення незаконно добутих водних біоресурсів та визначення розмірів збитків, завданих рибному господарству, покладено виключно на підрозділи рибоохорони. Всі інші правоохоронні органи даним правом не наділені.

"При вилучені риби інспектор перераховує всю рибу штучно та по видах. Наступним кроком є розрахунок завданих збитків рибному господарству України. І тут все залежить від того, хто є порушником рибальства, тобто, в кого була вилучена ця риба. У випадку, якщо порушником є рибалка-любитель і риба виловлена не території заказника, за межами природно-заповідної зони, розрахунок збитків відбувається відповідно до тарифів, затверджених Постановою Кабміну від 21.11.2011 №1209", − зазначив рибоохоронник.

Віктор Іванько додав, що, коли рибалка-любитель виловив рибу на території заказника, то розрахунок відбувається відповідно до Постанови КМУ від 24.07.2013 №541. А якщо порушником виявився рибалка-промисловик, то розмір збитків розраховується за допомогою методики, що затверджена спільним Наказом Мінагрополітики та Міністерство охорони навколишнього природного середовища України від 12.07.2004 року №248/273.

"Дана інформація долучається до матеріалів адміністративної справи. Вилучені водні біоресурси здаються інспекторами на зберігання підприємцям, що заключили договір із суб’єктом господарювання, яким на сьогодні є Українська універсальна товарна біржа. Вона й здійснює реалізацію риби з метою задоволення потреб населення до вирішення справи по суті", − повідомив Віктор Іванько.

Також він розповів, що після здачі риби інспектору видається накладна, в якій вказується вага риби і по якій ціні вона прийнята. Дані матеріали приєднуються до адміністративної чи до кримінальної справи. У разі притягнення порушника до відповідальності, дана риба реалізується і вилучені кошти вносяться до державного бюджету.

"Тож водні біоресурси мають право вилучати рибоохоронні органи. Розрахунок завданих збитків відбувається відповідно до такс та методики. Вилучена риба здається підприємцям для подальшої реалізації, а кошти від її продажу поступають до державного бюджету. Рибоохоронний патруль не визначає, хто має право приймати рибу, і не відслідковує подальший рух коштів", − підсумував Віктор Іванько.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рибоохоронці під прикриттям затримали на Черкащині браконьєрів з уловом.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу на доступніші за ціною пральні засоби, але боїшся непередбачуваного результату?...

У Черкасах внаслідок ДТП до лікарні потрапив водій

Автопригода сталася на перехресті вулиць Юрія Іллєнка та Благовісна. За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x