додому Новини Кримінал Головний рибінспектор Черкащини розповів, хто і навіщо випалює очерет (Відео)

Головний рибінспектор Черкащини розповів, хто і навіщо випалює очерет (Відео)

0

Очерет на водоймах Черкащини підпалюють браконьєри, а не рибінспектори, які отримують у свій бік звинувачення.

Про це у Fасebook розповів начальник Управління Держрибагентства у Черкаській області Віктор Іванько.

У квітні в області стартує нерестова заборона. Щороку на водоймах повторюється ситуація щодо підпалу очерету. За це передбачена і адміністративна, і кримінальна відповідальність.

«Дехто каже, що це робить рибінспекція, аби браконьєрам не було де ховатись. Так само можна говорити, що поліція вибирає ями на дорогах, щоб люди не перевищували швидкість. У рибоохоронному патрулі працюють добросовісні люди, які не будуть іти на злочин. Тим більше, їм теж потрібно ховатись, аби затримати браконьєра «на гарячому», – каже Іванько.

За його словами, браконьєри, які підпалюють очерет, полегшують собі вилов риби на період нересту.

«У цьому році знову спалять очерет в районі села Коробівка, села Благодатне біля Липівського заказника, біля 6-го кілометра з боку Черкас. Рибалки гарно ці місця знають. Зимою вони роблять прокоси в очереті у тих місцях, де збираються ставити літом сітки. У цих людей одна задача – збагатитись. І на екологічні проблеми вони ніякої уваги не звертають, – розповідає начальник Черкаського рибоохоронного патруля. – Коли браконьєри підпалюють очерет на мілководі, вода швидше прогрівається і туди приходить риба, щоб нереститись. Браконьєру не треба тягти із собою човна, він просто бере з собою сітку, вудку і починає безперешкодно рибалити».

Раніше сайт vikka.ua повідомляв, що дозволено та заборонено на період нересту.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version