додому Новини Безпека Головний прокурор Черкащини звільнився. Хто замість нього?

Головний прокурор Черкащини звільнився. Хто замість нього?

0
прокуратура
chk.gp.gov.ua

Головний прокурор Черкаської області Олександр Воронін звільнився. Про це стало відомо сьогодні. Його обовязки виконує тепер Остап Сидор. В обласній прокуратурі запевняють: в умовах війни вони продовжують виконувати свої функції, визначені Конституцією.

прокуратура
chk.gp.gov.ua

В умовах воєнного стану органи прокуратури Черкащини в повній мірі забезпечують виконання своїх функцій визначених Конституцією України, у координації з іншими органами правоохоронної системи та військовою адміністрацією. Про це повідомляють на сайті облпрокуратури.

На сьогодні прокурори найбільше праюють над документуванням злочинів, пов’язаних із воєнним конфліктом та збройною агресією Російської Федерації. Відповідно до процедури, вносяться відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, проводяться необхідні першочергові слідчі дії, збираються докази тощо.

Інші кримінальні правопорушення також не залишаються поза увагою правоохоронних органів області. З 24 лютого за клопотанням слідчих та прокурорів у 20 кримінальних провадженнях слідчими суддями обрано чи продовжено запобіжні заходи, з яких 4 тримання під вартою та домашній арешт.

Прокурори забезпечують підтримання публічного обвинувачення в судах. За вказаний період судами області ухвалено 3 вироки.

З 2 березня поточного року виконання обов’язків керівника Черкаської обласної прокуратури покладено на першого заступника керівника обласної прокуратури Сидора О.І. Як повідомляють у прокуратурі, попередній керівник Воронін О.В. вийшов на пенсію.

У коментарі виданню 18000 Олександр Воронін повідомив, що звільнився за власним бажанням. – У нашій прокуратурі працюють люди, які дадуть собі раду без мене. Я буду більш корисний на Львівщині. Я звільнився за власним бажанням. Зараз займаюся волонтерською діяльністю при костьолі Івана Павла ІІ. Тут я забезпечую людей харчуванням, медикаментами, речами першої необхідності. При можливості допомагаємо ЗСУ, – прокоментував Воронін. Він додав, що також при цьому фонді зараз працює вся його родина: дружина, донька, син.

Читайте також: у Черкасах створюють резерв палива і виділили ЗСУ обіцяні гроші

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version