НовиниЧеркащинаГолів районних рад та їх заступників перевірили на чесність

Голів районних рад та їх заступників перевірили на чесність

-

- Advertisment -

Активісти громадської організації "Проти корупції" проаналізували 31 декларацію голів районних рад та їх заступників. Про це на прес-конференції 30 січня розповіли її представники, передає кореспондент vikka.ua.

Як розповідає фахівець із планування та проведення PR-кампанії Ірина Коваль, із проаналізованої 31 декларації, 19 з яких – голів районних рад, а інші 12 – їх заступників, правильно заповнена була лише одна. А от у семи районах вони взагалі не знайшли інформації про чинних заступників районних рад.

"У Чорнобаївському районі наразі немає ні голови, ні заступника, тому ми аналізували декларацію екс-посадовців, – розповідає вона. – Одна правильно заповнена декларація була у колишнього заступника голови Чорнобаївської районної ради Анатолія Нужного. Попри немалі статки, він все правильно записав. Всі інші були досить дивними та навіть досить смішними".

Серед найпоширеніших помилок при заповнені декларацій посадовців є невказана вартість нерухомого (будинки, квартири, гаражі, земельні ділянки) та рухомого майна, або ж вартість вказана вибірково; вартість майна дуже занижена; приховування бізнесу; приховування нерухомості; великі суми, що безслідно зникають; неправдоподібно низькі доходи; відсутність житла (навіть орендованого) та конфлікт інтересів.

"Якщо ви хочете придбати дешеву нерухомість і не знаєте де, то запитайте у голів районних рад та їх заступників, – жартує Ірина Коваль. – Згідно з їхнім задекларованим майном, будинки та квартири їм дісталися майже задарма".

Керівник ГО "Проти корупції" Юрій Путря пояснює, що згідно з проведеною статистикою, 45% електронних декларацій мають високий корупційний ризик, а 35% – середній.

Під час аналізу активісти зафіксували три порушення. Це два декларування недостовірної інформації та, відповідно, незаконне збагачення. Третє – порушення вимог фінансового контролю.

Найдивніша декларація була у голови Драбівської райради Юрія Дзеги. Він зазначив, що володіє будинком 82 кв. м у селі Степанівка, який коштує всього 3 тис. грн. А ось голова Шполянської районної ради Олександр Кузуб задекларував квартиру у Шполі на 55 кв. м за 9,5 тис. грн (яка була придбана у 1996 році). Активісти знайшли справжню ціну квартири на той час – 106 тис. грн, яка наразі коштує як мінімум 500 тисяч.

Кілька декларантів приховали свій бізнес або навіть своїх співмешканців. Керівник Чигиринської районної ради Валентина Алексєєвець приховала майно свого чоловіка – депутата Чигиринської районної ради, який володіє магазином на 84 кв. м та ділянкою під нього на 520 кв. м.

Після виявлених порушень нечесних декларантів юристи громадської організації обіцяють звернутися до суду.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський підприємець умисно не подав декларацію за минулий рік.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x