НовиниЧеркащина"Глибоко каюся": у Черкасах за смертельну ДТП судили екс-проректорку...

"Глибоко каюся": у Черкасах за смертельну ДТП судили екс-проректорку вишу (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Придніпровському районному суді Черкас 7 грудня розпочалося судове слухання над 74-річною Валентиною Артюх, яка 12 липня спричинила смертельну ДТП в центрі Черкас, передає кореспондент vikka.ua.

Підозрювана Валентина Артюх – інвалід другої групи загальних захворювань, раніше не судима, заявила, що не пам'ятає про події того дня, показання давати не забажала, але вину свою визнала.

"Глибоко каюся, прошу вибачення у потерпілої сторони. Я не знаю і не пам'ятаю, як це сталося", – сказала суду обвинувачена.

У зв’язку із зізнанням Валентини Артюх сторона обвинувачення запропонувала заслухати справу в скороченому варіанті, не допитуючи свідків, та не досліджувати додатково місце скоєння злочину.

Потерпіла, донька загиблої Ніни Благовіщенської погодилася на скорочені умови слухання.

"Моє життя і втрата не полегшиться від того, що Артюх отримає якийсь строк. Збитки нам вони відшкодували. Ми віруючі люди і я, перш за все, людина. Ніяких претензій у нас більше немає", – відповіла донька загиблої Владислава Благовіщенська.

Головуючий суддя наголосив, що за обставин скороченого слухання потерпіла сторона не зможе подати апеляцію.

Перед судовими дебатами у сторони захисту було два клопотання.

"Перше клопотання за 69 статтею КК України. Потерпіла слідству не перешкоджала, у своєму вчинку щиро розкаялася і, зважаючи на це все, прошу міру запобіжного заходу у вигляді мінімальної міри покарання. Друге клопотання – у зв'язку з Законом України "Про амністію" прошу звільнити від покарання Валентину Артюх, зважаючи на її вікову категорію", – сказав захисник обвинуваченої.

Обвинувачена попросила в суду врахувати те, що вона не була раніше судима, має двох дітей і завжди була добросовісною і законослухняною громадянкою.

Вирок екс-проректорці черкаського вишу оголосили вранці 8 грудня. Суд визнав Валентину Артюх винною і засудив до 3 років позбавлення волі. 2 з них з випробувальним терміном, але у зв’язку із Законом України "Про амністію" звільнив від основного покарання та лише залишив заборону керувати транспортними засобами із терміном на 3 роки.

"Я вважаю, що прокурор мала б взагалі не доводити цю справу до суду, а вона ще й запросила міру запобіжного заходу у вигляді позбавлення волі до 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років", – наголосив захисник Артюх.

Нагадаємо, 12 липня цього року в Черкасах Валентина Артюх за кермом автомобіля "Сузукі Свіфт" не впоралась із керуванням та пошкодила автомобіль "Таврія". Потім, різко від’їжджаючи з місця ДТП, на смерть збила жінку, яка саме переходила дорогу. Після цього водійка на великій швидкості в’їхала у інші три автівки, що проїздили поряд.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за смертельну ДТП в Черкасах Артюх повідомили про підозру.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські богатирі успішно представили область на Чемпіонаті України з пауерліфтингу

Днями у місті Київ відбувся Чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ, який вже вдесяте проводила федерація «Комітет пауерліфтингу...

Відома співачка потрапила в ДТП на Черкащині: в сторіз показала жахливу дорогу

Українська співачка Анастасія Приходько потрапила у дорожньо-транспортну пригоду на шляху до селища Чорнобай Черкаської області, де мала виступити із концертом...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x