НовиниГідрометцентр радить вмикати тепло в Черкасах раніше

Гідрометцентр радить вмикати тепло в Черкасах раніше

-

- Advertisment -

Особливість цієї осені − дефіцит опадів і ранні заморозки. А початок жовтня обіцяє бути настільки холодним, що опалювальний сезон доведеться розпочати раніше. Так вважає начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, передає УНН-Центр.

"Крім дефіциту опадів, аномалією цієї осені є ранні заморозки. Так, вночі та вранці 24 вересня місцями по області були зафіксовані заморозки до −1º на висоті 2 см над поверхнею ґрунту. За прогнозом, у найближчі 2 доби на Черкащині збережеться прохолодна, без істотних опадів погода, з середнім температурним фоном +10º, що відповідає початку жовтня. Температура повітря: вночі +4 … 6º, вдень +12 … 14º. Із 29 вересня пройдуть невеликі дощі і потепліє. Денні температури підвищаться до 20−22º, а нічні до 8−10º", – повідомив Віталій Постригань.

За попередніми розрахунками, з 3 жовтня розпочнеться зниження температурного фону і вже 5 жовтня він знизиться до 6−7º, вночі заморозки 0−3º.

"Цьогоріч, внаслідок ранніх похолодань, обумовлених вторгненням арктичного повітря, особливо холодних ночей виникає необхідність більш раннього початку опалювального періоду (вже з 5 жовтня) особливо в дитячих закладах та лікарнях", − вважає головний синоптик області.

До того ж, за його прогнозом, те повернення тепла, яке очікується у найближчі вихідні, не буде тривалим, здатним утримати температуру в приміщеннях на рівні санітарно-допустимих норм.

Як повідомляв сайт vikka.ua, еколог пояснив, чому в Черкасах знову зацвіли дерева.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Колектив ЧЕЛУАШ передав військовим на фронт автомобіль

Колектив КП «Челуаш» Черкаської міської ради передав на фронт автомобіль. Машину придбали на зібрані працівниками кошти. Пишуть на сторінці...

В Умані провели футбольний кубок пам’яті Андрія Кизила

Футбольний Кубок памʼяті Героя України — Андрія Кизила —провели у місті Умань днями. Про це повідомляє міська голова Ірина...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x