додому Новини Черкаси Гідрометцентр прогнозує дощі на Черкащині

Гідрометцентр прогнозує дощі на Черкащині

0
погода літо дощ

На Черкащині погода тримається суха і тепла. Але скоро атмосферна ситуація зміниться. Про це пише керівник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

погода літо дощ

Атмосфера над Черкащиною скупа на дощі. І лише коливання температурного фону від 15 до 20º, тобто чергування теплих та прохолодних періодів, стримує розвиток ґрунтової засухи. В цілому початок цьогорічного літа досить спокійний та комфортний.

Надзвичайна, 5 класу, пожежна небезпека охопила всю область. Зростає ймовірність лісових пожеж.

У п’ятницю та суботу на Черкащині буде малохмарно та сухо. Високе червневе сонце дуже добре прогріватиме повітря і денна температура сягатиме 24-29º, вночі 12-17º.

У неділю посилиться вплив Чорноморського циклону. Падіння атмосферного тиску та розпечене напередодні повітря провокуватиме розвиток потужних купчасто-дощових хмар з грозовими дощами та шквалами.

Уночі місцями, вдень повсюди короткочасний дощ (місцями грози, вдень в окремих районах град). Вітер північно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 12-17º, вдень 18-23º.

За попередніми оцінками, початок нового робочого тижня теж обіцяє бути з грозовими дощами. При цьому, температурний фон знизиться на 2-3º. Вночі прогнозуємо 9-14º, вдень 18-23º.

Читайте також:

Цікаві речі про Черкаси: що продають на сайті антикваріату

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version