додому Новини Черкащина Гідрометцентр повідомив, коли на Черкащині потеплішає

Гідрометцентр повідомив, коли на Черкащині потеплішає

0
погода
vnews.agency

У першій десятиденці травня на Черкащині переважала сонячна суха погода. Як погодна ситуація розвиватиметься далі, розповів Віталій Постригань, керівник Черкаського обласного гідрометцентру.

погода
vnews.agency

Зараз середня температура повітря 11-12º, що дещо нижче кліматичної норми. У нічні та ранкові години на поверхні грунту спостерігалися заморозки інтенсивністю 1-4º.

Такі погодні умови сприяли швидкому зростанню показника пожежної небезпеки до 5 класу.

Зараз надходження холоду, яке охопило наш регіон, припинилося, тому загроза заморозків уже минула.

До неділі, 14 травня, значних змін у синоптичній ситуації не очікується. Домінуватиме сонячна суха погода з температурами вдень 15-20º, ночі за рахунок вихолоджування земної поверхні при безхмарному небі залишаться холодними 3-8º.

Із початку нового тижня з південними вітрами до нашого регіону почне надходити більш тепле повітря, температура підвищиться: вночі 7-12º, вдень 19-24º. Таким чином, травень 2023 остаточно поверне втрачені теплі позиції, вірогідність грозових дощів зросте.

Зазвичай 13-15 травня на Черкащині розпочинається літо, коли середньо добова температура перевищить позначку 15º. Цьогоріч, незважаючи на холодний початок травня, є всі шанси, що літо 2023 розпочнеться вчасно.

Погожі дні сприятимуть активній вегетації рослин та сприятимуть проведенню робіт у полі, на городі, у саду. Як каже народна мудрість: «Травневий день рік годує».

Читайте також:

У Черкаській гімназії №9 відзначили День кадета 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version