НовиниЧеркасиГенератори та ліхтарики: як бізнес Черкас працює без світла...

Генератори та ліхтарики: як бізнес Черкас працює без світла (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

З ліхтариками, свічками й генераторами. Черкаський бізнес, попри відключення світла, продовжує працювати. Заклади пристосовуються до нових умов роботи.

Керівник одного із закладів Черкас Олег Нішов розповідає: «У наш робочий час світло вимикається два рази. Це з 12 до 14 і з 18 до 20. Ми працюємо до 19 години, на пів години раніше закриваємося. Ми прогнозували цю ситуацію, тому купили генератори дві штуки і виходимо з цієї ситуації»

Ті заклади, в яких не вимикають електроенергію, працюють у звичному режимі. Їх працівники зазначають: готові до будь-яких ситуацій. Продавчиня магазину солодощів згадує як працювали, коли у місті після ракетних обстрілів не було світла. Вони не зачиняли заклад, а продовжували свою роботу.

«Ми працювали поки було світло на вулиці. А коли його не стало, взагалі все темно було: були ліхтарики, були туристичні ліхтарики, були наші з телефона ліхтарики, були свічки, тому разом ми справилися. Люди були задоволені приходили до нас, купуляли різні смаколики навіть під свої мобільні ліхтарики», – розповідає старша продавчиня магазину Ірина

Працюють в нових умовах і виробництва. Ще наприкінці жовтня мер Черкас попросив підприємства економити електроенергію та працювати у другу зміну: «Моє звернення стосується здебільшого до керівників великих підприємств, до підприємців, які зможуть перенести своє виробництво в нічний час, хто може. Тому що фактично в місті Черкаси спостерігається профіцит електричної енергії. Вдень її великий дефіцит»

Директор одного з підприємств розповідає: перейшли на новий режим роботи. На ефективності виробництва це не позначилося. Проте іноді виникають й труднощі. Не всі робітники працюють вночі, тому коли є серйозна проблема – потрібно чекати ранку.

«Ми шукаємо виходи з цієї складної ситуації. Зараз більша частина виробничих потужностей переорієнтована на нічний режим, працюємо тільки в нічну зміну, тому що вдень працювати неможливо. І частина виробництва працює від потужних генераторів», – зазначає дмректор підприємства Олександр Жученко.

Попри труднощі підприємства і бізнес готові працювати в нових умовах. Вони пристосовуються до вимкнень світла і продовжують роботу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x