Новини"Ганьба організаціям, які не допускають ревізорів", – Ткаченко

"Ганьба організаціям, які не допускають ревізорів", – Ткаченко

-

- Advertisment -

Поводитися з бюджетними грішми відповідально закликав на колегії Черкаської ОДА очільник області. Бо нині фінансово-бюджетна дисципліна неналежна. За цей рік фінінспектори вже виявили порушень на майже 70 млн грн., інформує прес-служба облдержадміністрації.

Здебільшого йдеться про невмотивовано виплачену зарплатню, незаконні витрати, недоотримані фінансові ресурси та недостачі. Як поскаржилися в обласній Державній фінансовій інспекції, часто її працівників не допускають до перевірок або ж потім не виконують вимоги ревізорів. Як приклад там навели комунальне підприємство "Фармація" та Єдиний тендерний комітет Черкаської міської ради.

– Ганьба організаціям, які не допускають ревізорів, – обурюється голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Ідеться ж про бюджетні кошти. Цим питанням тепер займеться відповідна робоча група за участі фінінспекторів. Окрім того, я звернувся до голови обласної ради Олександра Вельбівця задля проведення комплексного аудиту комунальних установ. Завдяки бюджетній децентралізації на місцях концентрується значний фінансовий ресурс. Тому всі керівника мають розуміти, що разом із цим вони отримали й посилену відповідальність.

Також очільник області вкотре закликав усі бюджетні установи переходити на закупівлі через систему "ProZorro". Її на Черкащині впроваджують із літа. Завдяки системі електронних державних закупівель тут уже вдалося зекономити чверть мільйона гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, 7 грудня на селекторну нараду очільника Черкащини Юрія Ткаченка з головами районних адміністрацій увірвалися представники громади, які вимагали відставки голови облради Олександра Вельбівця.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з найзнаковіших і наймасштабніших подій у криптовалютній сфері. Цього року Incrypted...

Пік арктичного вторгнення на Черкащині минув: очікується поступове потепління

Вісь висотної холодної улоговини зміщається на схід, а це значить пік арктичного вторгнення на Черкащині минув. Про це повідомляє...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x