додому Новини Черкащина Французи подарують Черкасам 18 тисяч євро для вирішення проблем із відходами

Французи подарують Черкасам 18 тисяч євро для вирішення проблем із відходами

0

У наступному році французи подарують Черкасам 18 тисяч євро і поділяться досвідом з переробки і утилізації сміття. Про це на зустрічі французької делегації із представниками міської влади 21 листопада розповів президент Спілки валоризації і знищення відходів Канської Агломерації Олів'є Паз, передає кореспондент vikka.ua.

"За ці роки, які ми працювали з Францією, відбулася плідна робота. Ми хочемо висловити вдячність республіці за пророблену роботу у вирішенні проблеми з відходами, – розповідає перший заступник міського голови Черкас Станіслав Овчаренко. – Багато було розглянуто проектів, зупинилися на чотирьох. Наразі більш детально розглядаємо проект із будівництва заводу з компостування та переробки сміття у нашому місті".

Олів'є Паз наголосив, що ця співпраця багатообіцяюча, бо Черкаси стали першим містом, яке відкрито почало співпрацювати з Францією та погодилося провести французьку експертизу з виміру рівня забрудненості та екології у місті.

"Місто Кан схоже за кількістю населення із Черкасами. Раніше там також була проблема зі сміттям, але побудували сміттєпереробний завод і тепер хочуть встановити теплиці, тепло яким буде надавати цей завод. Згодом там будуть вирощувати свіжі овочі для шкіл міста, – розповідає він. – Своїм досвідом ми готові і хочемо ділитися з Черкасами. У нас є взаємна симпатія до влади міста. Ми хочемо, щоб місто Черкаси стало провідним у питаннях екології та було прикладом для інших міст".

Як повідомляв сайт vikka.ua, в Умані за сміттєвими паліями будуть стежити з неба.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version