НовиниЧеркащинаФірми з бізнес-орбіти черкаського депутата-"батьківщинівця" накрутили безтоварних операцій на...

Фірми з бізнес-орбіти черкаського депутата-"батьківщинівця" накрутили безтоварних операцій на дві кримінальні справи

-

- Advertisment -

Фірми з бізнес-орбіти депутата міської ради Черкас, соратника міського голови Анатолія Бондаренка, батьківщинівця Юрія Тренкіна стали фігурантами кримінальних справ. Про це повідомляє "Кропива".

Ідеться про ТОВ "Промбуд Індустрія" та ТОВ "Хлібний дім-Україна", які фігурують у кримінальних провадженнях щодо привласнення коштів та несплаті податків в особливо великих розмірах. Так директором ТОВ "Промбуд Індустрія" є товариш та помічник депутата – Євген Щербина. А один із засновників Віталій Горбівненко є водночас директором ТОВ "Автомастерок", де засновницею є мати депутата – Людмила Тренкіна. ТОВ "Промбуд Індустрія" було засновано у лютому 2016 року з того часу отримало підрядів на 24,8 млн. грн. з міського бюджету.

ТОВ "Хлібний дім-Україна" також має безпосередній зв'язок з обранцем, про це він навіть сам заявляв публічно.

За матеріалами перевірки Управління захисту економіки національної поліції щодо законності освоєння бюджетних коштів ТОВ "Промбуд Індустрія", прокуратура у вересні відкрила кримінальне провадження за ч. 4. ст. 191 ККУ (привласнення коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). За даними досудового розслідування для привласнення та відмивання коштів службові особи залучили транзитно-конвертаційну схему.

Із метою мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість до схеми було залучено підприємство транзитно-конвертаційної групи ТОВ "Хлібний дім-Україна". Його послугами з метою легалізації коштів користується ТОВ "Промбуд Індустрія". Так зокрема, це підприємство, яке спеціалізується на наданні послуг з прибирання, технічного обслуговування внутрішньо будинкових систем водо та теплопостачання, встановленні зупинок громадського транспорту у 2016-2017 роках перерахувало ТОВ "Хлібний дім-Україна" понад 12 млн. грн. за нетипову для своєї діяльності продукцію – свином'ясну та курячом'ясну продукцію. Таким чином слідчі вважають, що є достатні підстави вважати, що проведені операції з ТОВ "Хлібний дім-Україна" мають ознаки фіктивності.

Через ухвали Соснівського районного суду слідчі домоглися доступу до документації ТОВ "Промбуд Індустрія" яка стосується взаємовідносин з ТОВ "Хлібний дім-Україна", КП "Челуаш", Соснівська СУБ. А також до документів КП "Челуаш", що стосуються взаємовідносин з ТОВ "Промбуд Індустрія".

Окрім того, Соснівський суд задовольнив клопотання про доступ до банківської таємниці і руху коштів по рахунках ТОВ "Хлібний дім-Україна" з квітня 2016 по травень 2017 років у межах розслідування іншого кримінального провадження яке відкрито у липні цього року управлінням фінансових розслідувань ДФС у Черкаській області. Розслідування проводиться за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ "Промбуд Індустрія". В його ході було встановлено, що службові особи обох суб’єктів господарювання шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському та податковому обліках ТОВ "Промбуд Індустрія" безтоварних операцій з придбання товарів та послуг у ТОВ "Хлібний Дім – Україна", яке в даній схемі виступило пособником в ухиленні від сплати податків, умисно ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток на загальну суму 3, 9 млн. грн.

Довідково:

Податковий кредит – сума витрат, понесених платником податку – резидентом у зв'язку з придбанням товарів у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року (крім витрат на сплату податку на додану вартість та акцизного податку), на суму яких дозволяється зменшення суми його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року, у випадках, визначених Законом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати сподіваються, що Бондаренко вийде із "хатинки".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x