НовиниЧеркащинаФінансова махінація: Радуцький розповів, як фірма з орбіти Бортника...

Фінансова махінація: Радуцький розповів, як фірма з орбіти Бортника нажилась на атовцю (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Черкаський депутат Олександр Радуцький попереджає жителів Черкас про ймовірну загрозу махінацій з коштами, які сплачуються "Новій якості" за високі тарифи на квартплату. Відеозвернення обранець поширив на своїй сторінці у Facebook.

Радуцький нагадує, що "тарифний геноцид" очолив у Черкасах міський голова Анатолій Бондаренко, підписавши рішення про призначення управителя багатоквартирних будинків. Ним став підприємець Андрій Бортник.

У публічних відкритих джерелах – єдиному державному реєстрі судових рішень та віснику державних закупівель – депутат знайшов інформацію про злочинну схему, яку, буцім, використовує пан Бортник. Кілька років тому його поплічниця провернула махінацію, пов’язану з солдатом АТО.

"У Черкасах є ФОП Лисенко Олена, яка знаходиться в орбіті підприємця Андрія Бортника. В лютому 2014 року вона перемогла в тендері на послуги з очищення міста – прибирання зелених зон та вивезення негабаритного сміття – загальною вартістю 26,9 млн. грн., які надавалися у 2014-2015 роках. У 2015 році вона взяла на одну з таких послуг субпідряд ФОПа і перерахувала йому 2,4 млн. грн. Слідство встановило, що фізично ця людина не могла здійснювати, як ФОП, покладені на нього в межах угоди обов’язків, оскільки протягом 2015 року ця людина перебувала в зоні АТО", – розповідає Радуцький.

Потерпілий чоловік 1998 року народження до призиву працював кухарем в одному із черкаських закладів. Про те, що він є ФОПом і прибирає Черкаси за 2,4 млн. грн., – не знав.

Слідство підозрює, що Олена Лисенко використала реквізити іншого ФОПа лише для документального оформлення частини робіт на суму 2,4 млн. грн. з метою переведення їх в готівку.

"Дуже хочу, щоб правоохоронні органи довели цю справу до кінця, бо влада вчиняє з нами підло і лицемірно. Через людей, які знаходяться в зоні АТО, захищають нашу батьківщину, владці оформляють ФОПи і виводять готівкою шалені суми. Теж саме зараз відбувається і з нашими будинками, які Бортник утримує завдяки цим приватним структурам, як "Сантехбудконструкція" та "Нова якість". Готуються такі самі готівкові виводи грошей, тому що з’явились незрозумілі 42 дільниці "Нової якості", які йшли від загальної системи оподаткування, відповідно вони не будуть сплачувати ПДП", – каже обранець.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський мер зупинив фінансування запланованих об’єктів.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Прокуратура вимагає стягнути з підприємств на Черкащині понад 4 млн грн за забруднення повітря

Після виявлення грубих порушень норм законодавства про охорону атмосферного повітря на Черкащині, прокуратура звернулася до суду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x