додому Новини Черкащина Фермери перекриють трасу на Черкащині

Фермери перекриють трасу на Черкащині

0

У четвер, 15 березня в Черкаській області та ще щонайменше в 5-ти областях фермери планують перекрити траси. Про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада.

Так, з 10:30 до 11:30 буде заблокована автодорога Е-95, на посту поліції поблизу міста Умань.

У громадській організації пояснили, що на такий радикальний крок аграріїв спонукала податкова політика влади на користь олігархів.

"Згідно зі змінами в Податковому кодексі, Верховна Рада скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої та ріпаку. Дана норма була прийнята на користь великих переробних заводів, що належать олігархам і міжнародним транснаціональним корпораціям. У той же час вона шкодить малим і середнім сільгоспвиробникам. У разі, якщо відшкодування ПДВ при експорті олійних культур буде скасовано, збитки малих і середніх аграріїв можуть досягти більше 6 млрд грн", – йдеться в повідомленні.

Аграрії вимагають від Верховної Ради підтримати законопроект №7403-2, яким пропонується зберегти експортне відшкодування ПДВ для олійних культур. Якщо народні обранці не підтримають таку законодавчу ініціативу, акції протесту будуть повторюватися і мати більші масштаби, – повідомили у Всеукраїнській аграрній раді.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в одному з мікрорайонів Черкас заборонили рух вантажівок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version