додому Новини Черкащина Фемідні суперечки: ухвала про зупинення рішень "канівської" сесії черкаської міськради продовжує діяти

Фемідні суперечки: ухвала про зупинення рішень "канівської" сесії черкаської міськради продовжує діяти

0

День судових суперечок. 1 жовтня Адміністративний окружний суд Черкас продовжував розгляд справи за позовом депутата Олександра Радуцького до Черкаської міської ради та міського голови Анатолія Бондаренка. Останній подав клопотання про скасування попередньої ухвали суду про заборону рішень виїзної "канівської" сесії. В судовій залі перебували й кореспонденти vikka.ua.

У своїй доповіді представники сторони відповідача, Черкаської міськради, вкотре сказали про шкоду від прийнятої ухвали. Мовляв, через такий фемідний стоп у Черкасах стався справжній колапс: бюджетники залишаться без зарплат, хворі лікарень – без харчування, а комунальні підприємства – без засобів для існування. Крім того, наголосили: для забезпечення позову Радуцького у суду могло бути лише дві підстави: доведена протиправність сесії, на якій були прийняті рішення, або порушення прав та інтересів позивача. Їх, на думку міського голови, не було.

В свою чергу представник Олександра Радуцького навів доводи незаконності сесійного засідання в Каневі і зазначив: депутат був позбавлений свого законного права брати участь в пленарці і впливати на прийняті рішення. А після кількагодинної перерви адвокат надав заяву від Радуцького про відвід судді Паламаря. Мовляв, під час фемідного розгляду той вдався до оцінки обставин. Таку заяву суддя вважає необґрунтованою. Однак нині рішення про відвід прийматимуть окремо. Відтак, дія попередньої ухвали про зупинку рішень сесії 22 серпня триває.

Як повідомляв сайт vikka.ua, суд обмежив Золотоніському водоканалу скид нечистот у місцеву річку.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version