НовиниЧеркащинаФемідна боротьба продовжується: Черкаський адмінсуд "розблокував" рішення таємної сесії...

Фемідна боротьба продовжується: Черкаський адмінсуд "розблокував" рішення таємної сесії в Каневі, однак їх дія не відновлена (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Фемідна недоперемога. Сьогодні Черкаський адміністративний окружний суд зняв забезпечення позову депутата Олександра Радуцького. Промерські ЗМІ вже заявили про розблокування бюджетних рішень таємної виїзної сесії в Каневі й остаточну перемогу, буцім, на благо Черкас. Однак представник позивача Олександ Гричаненко переконує: рішення тієї пленарки таки зупинені і їх дія не може бути відновлена до завершення апеляційного перегляду. Про це він заявив у коментарі журналістам vikka.ua.

Сьогодні Адмінсуд відхилив усі клопотання Радуцького. Ті стосувались витребування відомостей про те, що насправді всі проплати з міської скарбниці проводяться. Крім того, позивач подавав докази публічних закупівель, які міська рада проводить попри, буцім, заблокований бюджет. Феміда знехтувала ними як і низкою інших документів, які доводили маніпулятивні дії міського голови навколо призупинення рішень "канівської" сесії та вказували на порушення закону з боку Бондаренка, коли й той надумав проводити пленарку за межами міста.

Натомість, вважає правник, на суд здійснювався тиск з боку представників ради та міського голови. Що й створило необ’єктивність та упередженість з боку Феміди.

"Подається недостовірна інформація, а населення міста вводиться в оману, – зазначає Гричаненко. – А міська рада не надала абсолютно ніяких заперечень тому, що існує очевидна протиправність рішень".

Олександр Радуцький збирається подавати скаргу до Київського апеляційного суду після оприлюднення повного тексту сьогоднішньої ухвали. Відтак, поки рано говорити про відновлення дії призупинених раніше рішень.

"Відповідно до ч.9 ст. 154 Адміністративного кодексу оскарження ухвали щодо забезпечення позову зупиняє її виконання. Тобто рішення, прийняті на сесії в Каневі, на даний момент зупинені. Нами буде подана апеляційна скарга, яка ніяким чином не зупинить виплати та бюджетний процес, – запевняє адвокат. – Однак остаточно крапку щодо законності вжитих заходів забезпечення позову може поставити тільки Апеляційний суд". 

Як повідомляв сайт vikka.ua, представники "Батьківщини" та "Самопомочі" намагаються легалізувати рішення "канівської" сесії.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x