НовиниЧеркащинаФейковий донор? Черкащанка пожертвувала "Батьківщині" 744 тисячі гривень

Фейковий донор? Черкащанка пожертвувала "Батьківщині" 744 тисячі гривень

-

- Advertisment -

Служба безпеки України розслідує "загадкові" фінансові вливання на рахунки партії "Батьківщина" у третьому кварталі минулого року. У числі "донорів", які гривнею підтримали партію у той період – жителька Черкас. Вона внесла на рахунок "Батьківщини" 744 тисячі гривень. У телефонній розмові за місцем проживання жінки повідомили, що грошей партії вона не перераховувала, повідомляє 18000.

Згідно із інформацією із партійного звіту на сайті НАЗК, у ІІІ кварталі минулого року Тішкова Надія Леонідівна з Черкас перерахувала на рахунки партії "Батьківщина" 744 тисячі гривень. П’ять платежів у однаковій сумі в 148,84 тисячі гривень були здійснені протягом липня-серпня 2018 року.

Журналістизнайшли в довіднику контакти Надії Леонідівни і зателефонували їй. По той бік слухавки підтвердили, що вона тут мешкає. Водночас повідомили, що жодних коштів партіям вона не перераховувала.

Також її намагалися застати вдома протягом тижня, проте надалі за номером ніхто не відповідав.

Журналісти видання запитали в голови виборчого штабу Юлії Тимошенко на Черкащині Юрія Тренкіна, чи знає він про існування такої шанувальниці партії. Чіткої відповіді він не надав.

"Батьківщина" – це партія з історією, не якась одноденка чи створена під певні вибори. Із кожним роком вона нарощує кількість прихильників. Тож ясна річ, я не знаю особисто кожного прихильника партії, що проживає на Черкащині, але водночас я вдячний кожному з них за підтримку", – сказав Тренкін.

Раніше журналісти телепрограми "Наші гроші з Денисом Бігусом" повідомили, що в другому півріччі 2018 року внески від фізичних та юридичних осіб на рахунок партії "Батьківщина" різко зросли. Жителі невеликих міст та селищ нібито жертвували кошти траншами близько 149 тисяч гривень. Таких людей журналісти назвали "фейковими донорами".

Як повідомляє "Судовий репортер", СБУ зайнялась рахунками партії Тимошенко у справі про відмивання грошей.

Перевірка НАЗК з’ясувала, що невстановлені особи перерахували у 2018 році від імені мешканців Одеської та Черкаської областей на рахунки партії "ВО "Батьківщина" 3,5 млн грн. Зокрема, встановлено невідповідність суми нарахованого доходу за період з 01.01.2015 по 30.09.2018 до суми внесків, здійснених мешканцями Черкас у 3 кварталі 2018 року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Феміда арештувала майно черкаського депутата.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x