НовиниЧеркащинаФаєри й понад десяток постраждалих: під час виступу Президента...

Фаєри й понад десяток постраждалих: під час виступу Президента "Нацкорпус" спричинив криваву сутичку (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Візит Гаранта, який закінчився бійкою. Одразу по завершенню виступу Петра Порошенка представники однієї з право-радикальних політичних сил намагались протаранити кортеж Президента. Поліціянти намагались втихомирити заворушників. Протистояння переросло в криваву сутичку з постраждалими, передає кореспондент vikka.ua.

Представники "Національного корпусу" застосували фаєри та димові шашки. Очевидці кажуть: кидали петарди просто під ноги людям. Натомість поліція, аби втихомирити "нацкорпусівців", застосувала сльозогінний газ. Ті ж, зрештою, захопили сцену, на якій за кілька хвилин до того виступав Президент. Звідти лідер праворадикалів Дмитро Кухарчук намагався викрикувати заклики до містян. 

Спочатку, як переповіли кореспондентам vikka.ua очевидці, "нацкорпусівці" колоною зібрались біля приміщення колишнього адмінсуду. Потому – перемістились на площу Дружба народів. Саме там відбувався виступ Президента.

Ймовірно, полісмени передбачали подібний сценарій зустрічі з Порошенком. Адже на в’їзді в місто копи зупиняли автобуси, які організовано з Києва перевозили молодиків. Ті, до слова, мітингували сьогодні й на Майдані незалежності. Вимагали "покарати Гладковського й Свинарчука, які розкрадали військовий бюджет".

За кілька годин після сутичок біля ПК "Дружба народів" "нацкорпусівці" збирались на штурм Черкаської ОДА. Однак там виступили зі спічами, вшанували пам’ять полеглих в АТО побратимів хвилиною мовчання і пообіцяли: їздитимуть за Гарантом країною. 

Внаслідок черкаських сутичок постраждало 15 полісменів, зокрема, й начальник обласного управління Валерій Лютий. Про це повідомила прес-служба ГУНП в Черкаській області. П’ятеро з постраждалих отримали допомогу медиків на місці сутичок, ще 10 – госпіталізовано. Один з постраждалих потрапив до реанімації. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) КК України.

На події в Черкасах відреагував і міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Той впевнений , так звані борці за справедливість насправді більше "хотіли хардкору".

"Будь-якому гніву є розумні межі! Те, що сьогодні на мітингу Петра Порошенка в Черкасах зробили представники Національного корпусу – неприпустимо! Праведний гнів про корупційний злочин справедливий, але чи може він породжувати інші злочинні дії? Очевидно, немає. Очевидно, що багато серед агресивно налаштованих юнаків хотіли хардкору, а не справедливості і законності, – зазначає міністр Аваков. – Не буде ні розуміння першопричини обурення скандалом, ні поблажливості до бойових заслуг – так поводитися не можна – порушено кримінальне провадження – ті, хто переступив межу, повинні понести покарання. Виборчий період – це змагання аргументів та подання позицій, а не змагання куркулів, посатанілих горлянок та сльозогінного газу, схем-сіток і взаємної підлості. Прошу справжніх патріотів думати про країну, а не розкручувати спіраль ненависті і хаосу, яка руйнує країну не менше, ніж корупція, проти якої ви справедливо протестуєте".
 

Нагадаємо, трохи більше року тому представники "Нацкорпусу" вже "відмітились" у своїй боротьбі за справедливість. Тоді дебелі юнаки в чорних куртках і балаклавах та в темно-синьому камуфляжі "допомагали" черкаським депутатам ухвалювати міський бюджет на 2018 рік. Щоправда, їхня агресія чомусь стосувалась саме опозиційних до черкаського мера обранців. Обласна ж прокуратура досі не вручила підозри організаторам заворушень на тій пленарці. Ймовірно, тепер підозра буде вручена не одна.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах невідомі продовжують зрізати білборди.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x