НовиниЧеркащинаЕпідемічна ситуація на Черкащині викликає занепокоєння, – Скічко

Епідемічна ситуація на Черкащині викликає занепокоєння, – Скічко

-

- Advertisment -

Регіональна комісія з ТЕБ та НС під головуванням очільника Черкащини Олександра Скічка відбулася 22 квітня в облдержадміністрації.

На ній обговорювали ситуацію з поширенням COVID-19 на території Черкащини та забезпеченість медзакладів області, інформує пресслужба ОДА.

«Наразі епідемічна ситуація викликає занепокоєння, – відзначає голова ОДА Олександр Скічко. – Щодня кількість хворих тримається у межах 600 нових випадків. Незабаром великодні свята, які можуть призвести до скупчення населення і, як наслідок, призвести до збільшення захворюваності. Сьогодні у нас була зустріч з представниками усіх релігійних конфесій області. Ми обговорили заходи з правильного святкування Великодня. Насамперед це, по максимуму, заходи на свіжому повітрі, на вулиці. Маю прохання до голів ОТГ – поспілкуйтеся на місцевому рівні з священослужителями, аби провести всі належні релігійні обряди на вулиці».

В.о. генерального директора ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Людмила Кравченко повідомила, що на 22 квітня підтверджених випадків коронавірусної інфекції в області – 70 955. Померло за весь час пандемії 862 людини. Найбільше випадків зараження COVID-19 в Черкасах, Смілі та Умані. Найвища завантаженість ліжок спостерігається у третій Черкаській міській лікарні швидкої допомоги.

«Епідситуація на території області залишається напруженою, тож продовжуємо дотримуватися всіх вимог карантинних заходів», – відзначила вона.

Наразі в області 23 заклади охорони здоров’я визначені для госпіталізації пацієнтів, хворих на COVID-19, каже в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Тетяна Бондар. За оперативними даними, в цілому по області на здійснення оснащення спеціалізованих медзакладів до кінці квітня спрямують 1,3 млн грн з місцевих бюджетів та 35,1 млн грн за рахунок коштів, отриманих за договорами з Національною службою здоров’я України.

Водночас в області продовжують перевірки з дотримання протиепідемічних заходів. З початку квітня Держпродспоживчслужба області провела 830 перевірок. Порушення виявили у кожному третьому випадку.

Проводить заходи з попередження розповсюдження хвороби й  Нацполіція. Щоденно тут залучають у середньому 290 поліцейських до роботи у складі автомобільних та піших патрулів. Їх діє понад 50. Працівники поліції задокументували 3392 адміністративних правопорушень, склали 427 протоколів. За добу перевірили 263 об’єктів господарювання, виявили 85 адмінправопорушень. Водночас в поліції відзначають, що у нічний час стали виявляти менше правопорушень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські компанії можуть колективно щепитись від ковіду.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x