додому Новини Черкаси Емма Антонюк у Черкасах: «Для мене фемінізм – це про свободу і...

Емма Антонюк у Черкасах: «Для мене фемінізм – це про свободу і комфорт»

0
Емма Антонюк Фемінізм і місто

Збірку коміксів «Фемінізм і місто» представила у Черкасах журналістка Емма Антонюк. Під час зустрічі з читачами вона поговорила про сучасну боротьбу за права жінок. Про це повідомляє власний кореспондент vikka.ua.

Презентація книги «Фемінізм і місто» відбулася на Черкаському книжковому фестивалі.

Емма Антонюк Фемінізм і місто

Мальопис включає в себе різні історії про жінок, їхні повсякденні проблеми та боротьбу проти несправедливості. Сюжетами для малюнків Сергія Чудакорова стали колонки Емми Антонюк на порталі «Гендер в Деталях».

«Фемінізм – це моя опора, яка допомагає мені стояти на ногах. Так я висловлюю мої запити про комфорт і свободу. Раніше я насміхалася над фемінізмом, бо я росла на Буковині. І всі авторитети довкола мене мали зверхньо-поблажливе ставлення до фемінізму. Я не розбиралася у темі і вважала, ніби це жінки, яким потрібно придумати проблему, щоб проти неї боротися. Але коли я готувала інтерв’ю з феміністкою і поговорила з нею годину, я зрозуміла: «Чорт забирай, це про моє життя, це про мене». Більше того, це про всіх жінок в Україні», – розповідає Емма Антонюк.

На думку журналістки Емми Антонюк, поняття «гендер» та «фемінізм» в Україні демонізовані. Попри те, варто помічати явища дискримінації жінок і поширювати ідеї рівноправ’я. Комікс «Фемінізм і місто» демонструє, що проблеми гендерної нерівності більш очевидні, ніж здається багатьом на перший погляд.

Як повідомляла vikka.ua, Вахтанг Кіпіані представив черкасцям книгу «Країна жіночого роду».

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version