НовиниЧеркащинаЕкстренки Черкащини підсилилися 24 «швидкими»

Екстренки Черкащини підсилилися 24 «швидкими»

-

- Advertisment -

Медики екстреної допомоги Черкащини отримали нове підсилення автопарку. Сьогодні, 19 серпня, їм вручили ключі від ще 24 нових «швидких». Усі автівки вже роз’їхалися по своїх дільницях для надання якісної першої медичної допомоги черкащанам.

Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Нові автомобілі здатні значно покращити якість надання медичної допомоги та забезпечити вчасний доїзд бригади до місця виклику. Так, «швидкі» типу «А», «В» та «С» на базі Citroеn Jumper мають усе необхідне медичне устаткування. Автівки обладнані сучасною апаратурою відповідно до європейських стандартів.

Кожна з автівок також обладнана тривожною кнопкою, на випадок агресивних та неадекватних пацієнтів. Після спрацювання кнопки сигнал передається в Державну службу охорони, яка приїздить на місце через 4-5 хвилин, за містом – трішки довше. Такий спосіб певною мірою захищає бригади від нападників і медики себе більш впевнено почувають.

«Випадки нападів на працівників «швидкої» в останні роки значно почастішали. Якщо ще 5 років тому за рік мав бути один напад, то зараз вони трапляються фактично кожного місяця. За часту це зовсім різні люди: самі пацієнти, родичі пацієнтів, просто перехожі та інші недруги. Проблема в тому, що працівники «швидкої» фактично не захищені законом. Вони не мають права використовувати будь-які засоби захисту: газові балончики, щось подібне. А після затримання нападника поліцією, покарання, яке він максимум отримає – штраф до 500 грн.», – зазначає директор Обласного центру екстреної допомоги Ігор Фесун.

Загальна сума, яку витратили на придбання автомобілів, становить 59 мільйонів 565 тисяч гривень. Ці кошти Центр отримав він виплат НЦЗУ. За останній час автопарк екстренки області відновився за власнокошт та з допомогою МОЗу на понад 70%. Зараз на Черкащині мають 66 сучасних «швидких». До початку наступного року планують закупити ще 31 автомобіль. В області діє 102 бригади екстренки, тому потреба в нових «швидких» ще стоїть.

«Я починав свою роботу ще на «Соболях» та «ГАЗельках», тоді, навіть, найменша ямка на дорозі була випробуванням. Бригада підлітала всередині. Ми сиділи на звичайних лавках, а при наданні допомоги під час руху ми постійно билися головою об дах. Освітлення було жахливе, вночі надавати допомогу було дуже складно. Взимку всередині було дуже холодно, а влітку – спекотно. Обладнання було старе, ще радянських часів. В автомобілях, які прийшли, набагато комфортніше працювати, вони набагато краще оснащені, мають сучасне обладнання, що дає можливість якісніше надавати першу медичну допомогу – говорить фельдшер екстреної допомоги Євген Марюхеня.

На вручення ключів до нових автомобілів на базу екстренки завітав очільник області Олександр Скічко. Він пообіцяв медикам зайнятися питанням їхнього захисту та збільшенням покарання для осіб, які скоюють напади на працівників «швидких». Для цього, спершу, хоче обговорити все на засідання ОДА та згодом передати інформацію до Верховної Ради.

«Приємно, що два місяці тому ми передавали «швидкі» і вже говорили про нову партію. За останні дев’ять місяців на Черкащині з’явилися 66 нових автомобілів екстренки. За це потрібно дякувати безпосередньо вашому керівникові. Таким чином рівень обслуговування та надання медичних послуг значно виріс в нашому регіоні», – зазначив Олександр Скічко.

Розподіляли нові автівки на кожний підрозділ, зважаючи на географію, територію обслуговування, зони обслуговування, рельєф доріг і якість дорожнього покриття. Відтак, спецтранспорт отримали бригади екстренки у різних куточках Черкаської області. Зокрема, три автівки отримали медики Сміли та Умані, дві – Звенигородки. Золотоноша, Чорнобай, Іркліїв, Чигирин, Городище, Лисянка, Ватутіне та Христинівка – отримали по одному автомобілю. Ще вісім автівок отримали медики міста Черкаси.

Усі працівники «швидкої» пройшли цільовий інструктаж з використання нового обладнання та девайсів. Тому новий транспорт та фахівці вже повністю готові для надання якісної допомоги жителям області.

Як повідомляла vikka.ua, у Черкасах невідомий побив пацієнта «швидкої допомоги».

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

ПАТ «Черкасиобленерго»: енергетики розпочали ремонтний період обладнання відкритих розподільних пристроїв

Пресслужба ПАТ «Черкасиобленерго» повідомляє про технічне обслуговування та ремонти енергообладнання протягом року з метою якісного та безаварійного розподілу електричної енергії...

У Черкасах кухарям дитячих садочків збільшать зарплату

Сьогодні депутати Черкаської міської ради ухвалили рішення про надбавку до заробітної плати для кухарів дошкільних закладів. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x