НовиниЧеркащинаЕкспонати заповідника «Трипільська культура» можна буде роздивитися онлайн  

Експонати заповідника «Трипільська культура» можна буде роздивитися онлайн  

-

- Advertisment -

Заповідник «Трипільська культура» в селі Легедзине на Черкащині створює найбільшу відкриту онлайн-базу трипільських артефактів, яку можна буде побачити з ноутбука чи телефона.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор заповідника Владислав Чабанюк.

«Нова експозиція відрізнятиметься від старої не просто тим, що ми помістимо експонати у нові вітрини і перефарбуємо стіни – вона зміниться на усіх рівнях. Мета експозиції «Трипільська пектораль» полягає у тому, щоб розвіяти туман довкола феномену трипільської культури, пояснити широкому загалу його важливість і актуальність простими словами. Ми вважатимемо, що досягли мети у межах цього проєкту, якщо виявиться, що експозиція зрозуміла відвідувачам і без екскурсовода», – сказав Чабанюк.

трипілля музей легедзине

За словами директора заповідника, експозицію сформують з семи музейних залів, що комплексно розкриватимуть феномен трипільської культури та демонструватимуть різноманітні артефакти: ритуальну кераміку, знаряддя праці та предмети побуту, зброю, фрагменти жител, а також посуд різних періодів. Крім того, відвідувач зможе детально ознайомитися із загальною характеристикою трипільської культури на тлі світових процесів, її походженням та поширенням, а також із джерелами, що дадуть змогу краще зрозуміти феномен трипільської культури.

«Щоб проєкт зміг зазвучати не лише на локальному, але й на всеукраїнському та міжнародному рівнях, експонати буде оцифровано і розміщено у віртуальній галереї, яка відтворюватиме усі 7 залів фізичної експозиції. Крім того, як у віртуальній галереї, так і у фізичному виставковому просторі можна буде скористатися функцією AR, що дає змогу проєктувати об’єкти на пласкі поверхні у реальних розмірах. Доступ до віртуальної галереї буде вільним, а відвідати її зможе будь-хто – для цього потрібно мати лише доступ до смартфона/ноутбука та інтернету», – повідомив Чабанюк.

Відкриття фізичної та віртуальної експозицій заплановане на жовтень-листопад цього року.

Як повідомляла раніше vikka.ua, ​​Юні козаки із Черкаської області здобули призове місце всеукраїнських змагань

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x