додому Новини Черкащина Екс-секретар Черкаської міськради розповів, чому Тренкіна переслідують

Екс-секретар Черкаської міськради розповів, чому Тренкіна переслідують

0

Колишній секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький під час сесії 19 квітня висловився, чому, на його думку, кримінальне переслідування депутата від "Батьківщини" Юрія Тренкіна не є політично вмотивованим. Про це пише "Прочерк".

"У 2016 році рішенням міської ради Тренкін очолив комісію з питань бюджету та фінансів Черкаської міської ради, – нагадав у своєму депутатському зверненні пан Радуцький. – Окрім того, цього ж року міська рада наділила Тренкіна повноваженнями очолити комісію з питань перевірки харчування дітей у садочках і школах. Завдяки впливу на прийняття рішень, можливості контролювати бюджетні потоки, депутат від "Батьківщини" за останні два роки отримав з бюджету Черкас замовлень на понад 40 мільйонів гривень".

За словами Радуцького, бізнес депутата Тренкіна можна поділити на дві частини: ПП "Хлібний дім України" постачає м’ясну продукцію, а ТОВ "Промбудіндустрія" – будує та прибирає.

Олександр Радуцький нагадав про скандал із тендером на харчування дітей у школах та садочках на суму 200 млн грн, коли, за словами Тренкіна, ціна м’яса сягала сотень гривень за кілограм. Перед комісією, яку очолив Юрій Тренкін, депутати поставили завдання розібратися в ситуації та за необхідності клопотати про скасування скандального тендеру.

"Юрій Тренкін розібрався. Тепер компанія, афільована з його родиною, ПП "Хлібний дім", є основним постачальником м’ясної продукції для ТОВ "Каштан плюс", яке надає продукти харчування для їдалень шкіл та садочків міста, – вів далі депутат Радуцький. – Десятки мільйонів гривень отримала родина депутата. Все було б добре, якби ця компанія не напрацювала на кримінальну справу. Вартість поставки продукції в рази перевищує ринкову. Наприклад, десяток яєць від Тренкіна – 46 гривень (тоді як в магазині – 24-28 гривень). Націнка на "золотих" яйцях Юрія Васильовича – стовідсоткова. Філе куряче – 93 гривні (у черкаських супермаркетах – удвічі менше). Націнка – також 80-100 відсотків".

Тому, на думку Олександра Радуцького, "обшуки, які відбулися у фірмі депутата, це не політичне переслідування, як намагається переконати міський голова Анатолій Бондаренко".

Далі Радуцький розповів про кримінальне провадження, пов’язане з несплатою податків підприємством Тренкіна, і про прибирання Черкас фірмою цього депутата.

"ТОВ "Промбутіндустрія" є фігурантом ще одного скандального тендеру – про прибирання прибудинкових територій в Соснівському районі Черкас, – наголосив Радуцький. – Тому пан Згіблов і подарував Тренкіну сьогодні зелену мітлу. В цьому році воно (прибирання) обійдеться черкащанам на 2 мільйони гривень більше, ніж торік. Торік воно обійшлося в 7 мільйонів гривень, в цьому – 9 мільйонів. Про якість такого прибирання можуть судити самі жителі, коли виходять на вулицю і бачать, яке сміття кругом".

Радуцький хотів продовжувати свій виступ, але обумовлений регламентом час закінчився. Тому він обмежився тим, що попросив міського голову підготувати рішення міськради про зняття депутата Тренкіна з посади голови бюджетного комітету.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на сесії Черкаської міськради мер із депутатом отримали по мітлі.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version