НовиниЧеркащинаЕкс-секретар Черкаської міськради розповів, чому Тренкіна переслідують

Екс-секретар Черкаської міськради розповів, чому Тренкіна переслідують

-

- Advertisment -

Колишній секретар Черкаської міської ради Олександр Радуцький під час сесії 19 квітня висловився, чому, на його думку, кримінальне переслідування депутата від "Батьківщини" Юрія Тренкіна не є політично вмотивованим. Про це пише "Прочерк".

"У 2016 році рішенням міської ради Тренкін очолив комісію з питань бюджету та фінансів Черкаської міської ради, – нагадав у своєму депутатському зверненні пан Радуцький. – Окрім того, цього ж року міська рада наділила Тренкіна повноваженнями очолити комісію з питань перевірки харчування дітей у садочках і школах. Завдяки впливу на прийняття рішень, можливості контролювати бюджетні потоки, депутат від "Батьківщини" за останні два роки отримав з бюджету Черкас замовлень на понад 40 мільйонів гривень".

За словами Радуцького, бізнес депутата Тренкіна можна поділити на дві частини: ПП "Хлібний дім України" постачає м’ясну продукцію, а ТОВ "Промбудіндустрія" – будує та прибирає.

Олександр Радуцький нагадав про скандал із тендером на харчування дітей у школах та садочках на суму 200 млн грн, коли, за словами Тренкіна, ціна м’яса сягала сотень гривень за кілограм. Перед комісією, яку очолив Юрій Тренкін, депутати поставили завдання розібратися в ситуації та за необхідності клопотати про скасування скандального тендеру.

"Юрій Тренкін розібрався. Тепер компанія, афільована з його родиною, ПП "Хлібний дім", є основним постачальником м’ясної продукції для ТОВ "Каштан плюс", яке надає продукти харчування для їдалень шкіл та садочків міста, – вів далі депутат Радуцький. – Десятки мільйонів гривень отримала родина депутата. Все було б добре, якби ця компанія не напрацювала на кримінальну справу. Вартість поставки продукції в рази перевищує ринкову. Наприклад, десяток яєць від Тренкіна – 46 гривень (тоді як в магазині – 24-28 гривень). Націнка на "золотих" яйцях Юрія Васильовича – стовідсоткова. Філе куряче – 93 гривні (у черкаських супермаркетах – удвічі менше). Націнка – також 80-100 відсотків".

Тому, на думку Олександра Радуцького, "обшуки, які відбулися у фірмі депутата, це не політичне переслідування, як намагається переконати міський голова Анатолій Бондаренко".

Далі Радуцький розповів про кримінальне провадження, пов’язане з несплатою податків підприємством Тренкіна, і про прибирання Черкас фірмою цього депутата.

"ТОВ "Промбутіндустрія" є фігурантом ще одного скандального тендеру – про прибирання прибудинкових територій в Соснівському районі Черкас, – наголосив Радуцький. – Тому пан Згіблов і подарував Тренкіну сьогодні зелену мітлу. В цьому році воно (прибирання) обійдеться черкащанам на 2 мільйони гривень більше, ніж торік. Торік воно обійшлося в 7 мільйонів гривень, в цьому – 9 мільйонів. Про якість такого прибирання можуть судити самі жителі, коли виходять на вулицю і бачать, яке сміття кругом".

Радуцький хотів продовжувати свій виступ, але обумовлений регламентом час закінчився. Тому він обмежився тим, що попросив міського голову підготувати рішення міськради про зняття депутата Тренкіна з посади голови бюджетного комітету.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на сесії Черкаської міськради мер із депутатом отримали по мітлі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасців запрошують долучитися до акції “Подаруй паску воїну”

Відділ соціального служіння Православної церкви України Черкаської єпархії запрошує всіх охочих долучитися до благодійної акції "Подаруй паску воїну", яка...

У Черкасах народилося 30 немовлят за тиждень

За минулий тиждень у Черкасах народилося 30 немовлят. Про це повідомляє пресслужба Черкаської міської ради. Серед новонароджених 18 дівчаток та...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x