додому Новини Черкащина Екс-помічник Тулуба та екс-депутатка з Черкас продаватимуть арештовані активи

Екс-помічник Тулуба та екс-депутатка з Черкас продаватимуть арештовані активи

0

У Національному агентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів відібрали перші десять компаній, які можуть управляти заарештованими активами. Конфіскованим майном в Україні відтепер управлятимуть відомі олігархи Фірташ, Петренко, Ахметов, Ярославський та інші крупні бізнесмени. Про це пише на своєму сайті редактор програми "Гроші" на 1+1 Олександр Дубінський.

Журналіст проаналізував зв’язки цих компаній із відомими олігархами та виявив багато цікавого. Виявилося, що власники однієї з компаній, що надаватиме послуги з управління конфіскованими активами, – ТОВ "Бізнес-центр "Навігатор" – пов’язані з Черкаською областю.

Співзасновниками компанії "Бізнес-центр" Навігатор"є Микола Петренко і одна з найбагатших жінок країни Людмила Русаліна. Вони виступають основними фігурами групи компаній "Петрус", що виробляє алкогольну продукцію під торговою маркою "Златогор".

Петренко – мультимільйонер, у минулому – радник екс-прем'єра Миколи Азарова та колишній помічник екс-нардепа Сергія Тулуба – колишнього губернатора Черкащини.

Русаліна була помічником народного депутата від КПУ Вадима Литвина, депутатом Черкаської облради і позаштатним радником глави МЗС в 2010-2014 роках, зараз – Почесний консул Республіки Сьєрра-Леоне в Києві.

Бізнес-центр "Навігатор" має кримінальний шлейф. Слідчі фіскальної служби в Київській області вважають, що компанія користувалася послугами транзитної конвертаційної групи – незаконно сформувала від неї податковий кредит. Вона фігурує в розслідуванні Генеральної прокуратури щодо ухилення від сплати податків на суму понад 20 млн грн.

Людмила Русаліна народилася в 1967 році, дочка академіка Володимира Михалевича (відомий український кібернетик). Вийшла заміж за Костянтина Русаліна. У майбутньому – керівника державного Агентства з питань банкрутства, глави ліквідаційної комісії банку "Україна" (2001 р звинувачений у зловживанні службовим становищем під час роботи у ліквідаційній комісії і відсторонений від посади).

У 25 років Людмила Русаліна разом з чоловіком стала співзасновником, а потім комерційним директором ТОВ "Топ-транс", яке брало кредити у збанкрутілому банку "Україна". Володіє Золотоніським лікеро-горілчаним заводом "Златогор" і Мліївською птахофабрикою У 2002 році ці підприємства увійшли до холдингу "Петрус".

Як повідомляв сайт vikka.ua, екс-посадовці Смілянської міськради умисно не подали декларації.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version