НовиниЧеркащинаЕкс-очільник Черкащини уже не в розшуку, звільнений "з-під варти"...

Екс-очільник Черкащини уже не в розшуку, звільнений "з-під варти" та повернув собі майно

-

- Advertisment -

Черкаські суди вирішили не обмежувати "право на пересування" екс-губернатора в Україні та зняли арешт з його "козирних" земель в Київській області. Про це повідомляє ІнфоМІСТ.

24 лютого 2014 року колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу було оголошено про підозри за трьома "кримінальними" статтями: за частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю), частиною 2 статті 191 (незаконне одержання матеріальних благ або вигід майнового характеру у значному розмірі за виконання чи невиконання будь-яких дій з використанням службового становища), частиною 1 статті 364 (зловживання владою).

Наступного дня, 25 лютого, слідчим суддею задоволено клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного Тулуба. При цьому всі зазначені підозри і клопотання звучали, коли за головним регіоналом області і слід пропав. За інформацією ЗМІ, Тулуб покинув облюбовану ним Черкащину ще 21 лютого, при цьому написавши заяву про звільнення з посади очільника області. Сергія Борисовича було оголошено в міжнародний розшук.

У квітні 2014 та в листопаді 2016 року прокурорами були внесені постанови про закриття кримінальних проваджень по діяннях Тулуба: зокрема, щодо зловживання владою та замаху на привласнення 600 тис. грн. бюджетних коштів.

11 січня 2014 року правоохоронці відкрили кримінальне провадження, підозрюючи Сергія Тулуба у зловживанні службовим становищем. Як встановило досудове слідство, очільник Черкаської ОДА використовував службові автомобілі у власних цілях у вихідні та святкові дні, а також на відстань, що перевищує 200 км, без відповідних розпоряджень на відрядження, чим допустив розтрату бюджетних коштів у вигляді сплати коштів за послуги з перевезення на суму 112,5 тис. грн. У лютому екс-губернатору було повідомлено про підозру, 28 березня 2014 року Сергію Борисовичу було заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно з матеріалами суду, захисник Сергія Борисовича Діана Зарецька звернулася в суд із клопотанням щодо скасування запобіжного заходу. За версією захисту, "на теперішній час усунуті ризики, на запобігання яких обирався запобіжний захід підозрюваному і змінилися обставини кримінального провадження, а тому відсутня потреба у застосування найсуворішого запобіжного заходу". За словами захисника, підозрюваний перебуває за межами країни, бо не може повернутися в Україну саме через запобіжний захід, що суттєво обмежує його право на вільне пересування. Натомість, всупереч вимог закону, у вказаній ухвалі не визначений строк її дії. Прокурор та слідчий не заперечували проти задоволення клопотання.

У березні 2017 року захисник підозрюваного перерахував суму розтрати в 112,5 тис. грн на рахунок казначейства. Водночас, як йдеться в ухвалі суду, кримінальне провадження не може бути закінчене, оскільки фактичне місцезнаходження підозрюваного залишається невідомим, але, за твердженням захисника, підозрюваний бажає повернутися до України і сприяти подальшому розслідуванню кримінального провадження.

Суд інформує, строк дії ухвали слідчого судді від 28 березня 2014 року про застосування запобіжного заходу закінчився 26 травня 2014 року. Тобто на тепер у підозрюваного взагалі відсутній обраний у передбачений законом порядок будь-який запобіжний захід у межах цього кримінального провадження. В ухвалі зазначається про сумніви щодо наявності/відсутності обставин для правомірного затримання підозрюваного та утримання під вартою. У підсумку 11 квітня 2017 року слідчий суддя Придніпровського райсуду Черкас Дунаєв ухвалив припинити дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Сергія Тулуба, який обраний 28 березня 2014 року.

1 серпня 2014 року Апеляційний суд Черкаської області наклав арешт на дві земельні ділянки, що належать Сергію Тулубу, на території "козирної" Козинської селищної ради Обухівського району Київської області. Згідно з матеріалами суду, 28 листопада 2016 року заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Черкаської області винесена постанова про закриття кримінального провадження в частині підозри у грубому порушенні законодавства про працю та зловживання владою.

Таким чином, Тулуб вже не підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачає спеціальну конфіскацію, що було підставою для накладення арешту. 31 травня 2017 року слідчий суддя Скляренко скасував арешт майна екс-губернатора в Київський області.

Як повідомляв сайт vikka.ua, усупереч рішенню суду черкаський нардеп не збирається носити електронний браслет.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x