НовиниЧеркащинаЕкологи виявили та відслідкували роботу "чорних лісорубів" на Черкащині...

Екологи виявили та відслідкували роботу "чорних лісорубів" на Черкащині (ФОТО, ВІДЕО)

-

- Advertisment -

10 січня держінспектори виявили в селі Оксанине Уманського району незаконну вирубку полезахисної смуги. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Держекоінспекції у Черкаській області Олександр Позняков.

Під час перевірки місця вирубки порушники, поспіхом зібравшись, втекли на автомобілі "ЗІЛ" зеленого кольору. При огляді виявлено 31 пеньок та гілля, яке залишилось після свіжозрізаних дерев породи ясен.

Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 69,892 тис. грн.

На місце події для фіксації даного факту викликано слідчо-оперативну групу Уманської національної поліції. Як з’ясувалось, порушники втекли у напрямку Новоархангельська Кіровоградської області. Місце реалізації дров разом з поліцейськими також встановлено. Проводяться подальші слідчі дії.

Управлінням екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу направлено листа до Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області з проханням про проведення оперативно-розшукових дій з метою виявлення та притягнення до відповідальності осіб, винних у скоєнні правопорушення.

За незаконну порубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду, відповідно до ст. 246 Кримінального Кодексу України "чорним лісорубам" загрожує штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рибінспектори виявили на Черкащині незаконний улов.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x