НовиниЧеркащинаЕкологи на варті: на Черкащині з’явились перші підсніжники

Екологи на варті: на Черкащині з’явились перші підсніжники

-

- Advertisment -

22 лютого на садибі Канівського заповідника на схилі, що прогрівається сонцем, розквітли перші підсніжники. Про це у Facebook повідомляє науковець Віталій Грищенко.

"Їм "до лампочки", що надворі -5 і холодний вітер. На те вони й підсніжники. Загрозу цим рослинам становлять лише загребущі руки Homo недужеsapiens", – каже чоловік.

Екоінспектори вже розпочали на Черкащині операцію "Первоцвіти-2019", влаштовуючи рейди з охорони ранньоквітучих весняних рослин. Щовесни на території України великих обсягів набуває торгівля первоцвітами. Підсніжники та черемша рахуються саме такими рослинами, повідомляє в соцмережі начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області Олександр Позняков.

В межах операції "Первоцвіт" екологи, лісники та правоохоронці проводять перевірки у можливих місцях продажу квітів, а також на залізничних вокзалах, аби припинити збір, перевезення та торгівлю зникаючих первоцвітів.

За словами Олександра Познякова, збір червонокнижних рослин обійдеться громадянам у 340-510 гривень штрафу. Також передбачено покарання за завдану шкоду. За кожну зірвану рослину нараховуються збитки. Якщо рослина зірвана без коріння, тобто без цибулини, за неї необхідно буде сплатити 31 гривню штрафу. Якщо ж зірвана з цибулинкою, штраф за кожну становить 62 гривні.

Адміністративне стягнення також передбачене за продаж першоцвітів. Частиною 2 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні порушення передбачена відповідальність від 1700 до 3650 гривень штрафу.

Рейди на охорону першоцвітів триватимуть до травня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, "чорні" лісоруби на Черкащині вирубали дерев на понад один мільйон гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x