НовиниЕкоінспекція перевірить, чому висохла річка Шполка

Екоінспекція перевірить, чому висохла річка Шполка

-

- Advertisment -

У Шполянській районній державній адміністрації відреагували на звернення депутата від ВО "Свобода" щодо падіння води у ставках Ждановський і Перерваний.

За даними місцевих жителів, на цих ставках розміщені бурові скважини для забору води. Ними другий рік підряд викачують воду із водоймищ на полив, для вирощування сортової кукурудзи. Ці два стави опинились під загрозою знищення, а річка Шполка, яка текла від Червоного ставка до Ждановського, засохла, як тільки почали відкачувати воду. Мало того, у криницях людей на два метри впав рівень води. Люди скаржаться на дії орендатора Михайла Богача. Саме через його дії, переконані місцеві, висихають стави.

"Відповідно до договору, укладеного з Шполянською районною адміністрацією, ТОВ "Маяк-Агро" передано в оренду на строк 10 років земельні ділянки загальною площею 38 га, зокрема й під ставками і прибережними захисними смугами. Вказаний договір було зареєстровано за відповідним номером, згідно вимог Земельного кодексу України. Що стосується викачки води для поливу, то все відбувається в межах закону", – цитує директор ТОВ "Маяк-Агро" Михайла Богача прес-служба Шполянської РДА.

За словами районного керівника Володимира Потапенка, РДА направить лист начальнику Державної екологічної інспекції в Черкаській області щодо проведення перевірки падіння рівня води в криницях жителів вулиць Невського, Берегової, Енгельса, що у місті Шпола.

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з найзнаковіших і наймасштабніших подій у криптовалютній сфері. Цього року Incrypted...

Пік арктичного вторгнення на Черкащині минув: очікується поступове потепління

Вісь висотної холодної улоговини зміщається на схід, а це значить пік арктичного вторгнення на Черкащині минув. Про це повідомляє...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x