додому Новини Черкащина Дзвінок від "родичів": черкащан попереджають про можливу схему пограбування квартир

Дзвінок від "родичів": черкащан попереджають про можливу схему пограбування квартир

0

У Черкасах злочинці почали застосовувати імовірну схему пограбувань квартир. Навіть коли господарі вдома, вони дзвонять у квартири, представляючись іменами рідних, щоб їм відчинили двері. Про таку зухвалу спробу увірватися в його помешкання розповів черкащанин Дмитро Коваль.

"О 23:30 у квартиру, в якій я живу, подзвонили у дзвінок. Звичайно, у мене багато друзів, але я ніяк не чекав, що хтось о пів на дванадцяту ночі мене вирішив відвідати. Я відчинив двері в квартиру (ще є зовнішні двері в тамбурі) і запитав "Хто там?". На що, на мій превеликий подив, пролунала відповідь: "Надю, це ти?". Так звати мою маму. Я задав ще одне питання: "Хто це?". У відповідь пролунало: "Діма, це ти?". Голос був чоловічий, років за 50", – розповідає черкащанин.

Коли знову перепитав, хто це, незнайомець представився Славою – так звати батька Дмитра.

"Який Слава?" – уточнив він. На це чоловік за дверима відповів, що "ніякий" і швидко почав тікати, викликавши ліфт.

"Двері у тамбурі металеві, з хорошим замком. Я спробував подивитися у вічко, але там хтось стояв так, щоб не можна було побачити, – каже Дмитро Коваль. – Тільки зачинивши вхідні двері в квартиру, я усвідомив, що це було. А справа ось у чому. Людина (або група людей) дізналися, де я живу. Я думаю, це нескладно. Дізнатися, хто мої батьки, теж неважко".

На думку Дмитра, незнайомець точно знав, куди він йде і до кого. Тільки ось мета його була невідома.

"Не хочеться думати про погане, але і про хороше теж о 23:30 не подумаєш. Голос його був схожий на голос мого батька, але я його ні з ким не сплутаю. Батько і мати живуть в іншому місті. Мабуть, непроханий гість про це не знав. Я узяв телефон і набрав свого батька, який майже спав у себе в квартирі, в іншому місті. Не хочу думати, що було б, якби я б відчинив двері. У такі моменти мимоволі замислюєшся про легалізацію зброї", – говорить Дмитро Коваль.

Він закликає жителів міста бути пильними і не відкривати двері незнайомцям. Навіть якщо ті представляються знайомими чи рідними – думати і перевіряти, чи дійсно це так.

Тим часом в Управлінні патрульної поліції Черкас сайту vikka.ua повідомляють: саме в літню пору активізуються квартирні крадії, адже люди залишають свої помешкання, їдучи у відпустки, подорожі або на дачі.

Поліцейські дають кілька порад, як запобігти можливим квартирним крадіжкам. Крім стандартних заходів безпеки (зачиняти вікна і двері, ставити сигналізації тощо), там радять звертати увагу і на незрозумілі помітки чи малюнки біля дверей квартири.

"Не кажіть стороннім про ваш майбутній від'їзд. Не створюйте у злодія враження, що всі мешканці пішли. Якщо їдете у відпустку або на дачу – не залишайте дорогих предметів: багато хто вважає, що гарантує собі безпеку, заховавши гроші і коштовності у своїй квартирі в потаємних місцях, однак там злодії шукають в першу чергу. Найкраще на час вашої відсутності передати всі цінності на зберігання родичам або друзям, яким ви довіряєте або здати на зберігання до банку", – зауважує речниця УПП міста Черкаси Зоя Вовк.

У поліції радять залишати на балконі випрану білизну: це може збити з пантелику злочинців. Також можна домовитися із сусідами, аби вони приходили відкривати вікна, поливати квіти.

Зазначимо, що, за даними Головного управління Нацполіції області, у Черкасах з початку року скоєна 131 квартирна крадіжка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині впіймали тріо іноземців, які вчиняли квартирні крадіжки.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version