додому Новини Розваги “Дика Гонка” на Черкащині зібрала понад 2 мільйони гривень на підтримку ЗСУ...

“Дика Гонка” на Черкащині зібрала понад 2 мільйони гривень на підтримку ЗСУ (ВІДЕО)

0

Понад 800 учасників зі всієї України з’їхалося в урочище «Холодний Яр» , щоб взяти участь у благодійному забігові «Дика гонка». Мета – назбирати 5 мільйонів гривень на наземні дрони для 93 механізованої бригади. Повідомляє власкор ВІККА.

Перед початком гонки учасники шикуються біля Національного Пантеону Героїв в урочищі Холодний Яр, та вшановують полеглих воїнів у російсько-українській війні.

Всіх об’єднує спільна розминка. Учасникам гонки потрібно подолати 5, 9 і 25 км. На дистанції їх чекають близько двох десятків перешкод: болото, трампліни, колючий дріт, важкі мішки та колоди.

ОЛЕНА, УЧАСНИЦЯ З КИЄВА
Беру участь перший раз. Спочатку була ідея допомогти 93 бригаді, а друге побачила цю Дику гонку з такою дикою енергією заразилася через екран.

Спочатку на дистанцію 5 км виходять бійці 93 бригади. Дистанція насичена рукоходами, рампами, трамплінами, колючим дротом, багнюкою, етапами де є комплексне навантаження на все тіло.

YouTube video player

Довгоочікуваний фініш полегшення не приносить. На тих, хто подолав дистанцію, чекає кількаметровий трамплін.

Це військовослужбовець на псевдо «Ельф». Йому підкорилися усі перешкоди. Маршрут називає важким, але моральне задоволення та підтримка вболівальників того варті.

«ЕЛЬФ», ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ 93-Ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ «ХОЛОДНИЙ ЯР»
Тут різні складності. Там психологічно важко, тут – фізично. Це моральна розрядка, відпочинок з фізичною активністю.

РУСЛАН КЛИМЕНКО, ЗАСНОВНИК «ДИКОЇ ГОНКИ»
Дуже важлива емоційна складова. Коли хлопці з нами пробігають , для них це перезавантаження неймовірне. Коли вони бачать, що люди не спрото потусити зібралися, вони роблять добру справу, живуть не дивлячись ні на що… І це хлопців дуже надихає.

Кожен учасник гонки мав задонатити 1 тисячу гривень, уболівальники також могли робити внески. Усі зібрані кошти підуть на виготовлення дронів для 93 бригади.

ІВАН БУРЯК, ГОЛОВНИЙ СЕРЖАНТ 93-Ї ОКРЕМОЇ МЕХАНІЗОВАНОЇ БРИГАДИ
У нас відпрацьовується два типа дронів. Один зробили наші хлопці, це колісний, назвали його вовк. Його завдання доставка боєприпасів, продуктів харчування, також він буде як камікадзе.

Протягом гонки вдалося зібрати понад 2 млн гривень. Збір триває. Тож усі охочі можуть долучатися.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version