НовиниЧеркащинаДвоє черкащан можуть стати президентом України та мером столиці

Двоє черкащан можуть стати президентом України та мером столиці

-

- Advertisment -

На наступних виборах одразу двоє черкащан матимуть шанси стати президентом України та мером столиці. Вони потрапили до десятки найрейтинговіших імовірних кандидатів президентської гонки, за результатами опитування дорослого населення, проведеного в рамках громадського проекту "Українське демократичне коло". Про це пише "Дзвін".

На першому місці серед президентських симпатій киян – лідер "Батьківщити" Юлія Тимошенко – 13,4% від усіх опитаних. На другому – чинний Президент країни Петро Порошенко із результатом 8,8%. Третє місце посів відомий шоумен Володимир Зеленський, за якого готові віддати свої голоси стільки ж киян, як і за Порошенка – 8,8%. Ще один представник шоу-бізу Святослав Вакарчук має 5,8% рейтингу і 5 місце в опитуванні.

Четверте та шосте місце в рейтингу займають черкащани. Виходець із Ватутіного Анатолій Гриценко має 8,2% прихильників, а чорнобаївець Микола Томенко – 4,6%.

На фото Анатолій Гриценко

Участь у голосуванні на виборах Президента країни підтвердили 67,7% опитаних.

Схожа картинка із виборами і до парламенту, у яких готові взяти участь 65,1% респондентів. Як свідчить опитування, якби парламентські вибори проводилися на початку червня 2018 року, а у виборчому бюлетені були вищевказані партії та їх лідери, то прохідний бар’єр у 5% подолали б: Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" (15,0%), "Партія "Слуга народу" на чолі із Володимиром Зеленським (10,2%), Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" (8,6%), Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка (8,1%), Громадський рух Миколи Томенка "Рідна країна" (6,2%), Партія "Об’єднання "Самопоміч" із лідером Андрієм Садовим (5,8%), Партія "За життя" Вадима Рабиновича (5,6%).

Між тим наш земляк Микола Томенко нині має також високий шанс стати міським головою Києва. Так, якби вибори відбувались найближчої неділі, на них готові піти 68,3%, то він би мав 10,2% прихильників. Більше за Томенка має лише чинний мер столиці Віталій Кличко – 29,8%. А якщо врахувати, що тих, хто не визначився із вибором, аж 21%, то Микола Володимирович стає ще більш реальним кандидатом, який позмагається з Кличком у другому турі. Тим більше, що кияни готові голосувати і за його політичну силу до Київської міської ради – його Громадський рух "Рідна країна" має 6,1% прихильників та знаходиться п’ятим у рейтингу після "Батьківщини" (11,8%), "Партії "Слуга народу" (9,9%), БПП (8,8%), Громадянської позиції (7,4%).

На фото Микола Томенко

Зазначимо, що "Українське демократичне коло" проводило дослідження на замовлення Інституту політики упродовж 31 травня — 6 червня 2018 року, це репрезентативне вибіркове опитування дорослого населення міста Києва, яке має право брати участь у виборах. Проводилось методом стандартизованого інтерв’ю за місцем проживання, опитано 625 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без і урахування дизайн-ефекту з імовірністю 0,95 не перевищує ±3,9%.

Як повідомляв сайт vikka.ua, голова облради від "Батьківщини" рекомендувала регіонала на посаду ректора черкаського вишу.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x