НовиниКриміналДвом мешканкам Черкас оголосили про підозру за виправдовування дій...

Двом мешканкам Черкас оголосили про підозру за виправдовування дій росії 

-

- Advertisment -

Двох прокремлівських пропагандисток викрили у місті Черкаси правоохоронці. Одна з них працювала у прокуратурі, інша у банківській філії. Повідомляє Управління СБУ в Черкаській області

Поплічницями ворога виявились дві мешканки міста Черкаси. Одна з них на час вчинення злочину. була співробітницею прокуратури, інша – співробітницею філії одного із державних банків.

Обидві жінки публічно висловлювались у підтримку політики рф та ширили ворожі наративи країни-агресора.

Після повномасштабного вторгнення жінки почали активно пропагувати загарбницьку політику путіна щодо України. Стверджували, що на території нашої держави виключно внутрішньогромадянський конфлікт. У своїх висловлюваннях дискредитували ЗСУ, звинувачуючи їх у вчиненні звірств у Бучі та нанесенні ракетного удару по ТРЦ у Кременчуці.

Проросійські  пропагандистки вважали недоречним спротив агресору, вони заперечували причетність російських військових до звірств, ґвалтувань та розстрілів мирного населення, а також нанесення ракетних ударів по об’єктам критичної інфраструктури та житловим масивам.

Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігуранток правоохоронці виявили мобільні телефони із листуванням та ворожою пропагандою.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмисницям про підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу пропагандисткам.

Читайте також:

Знову за старе: на Черкащині проросійському пропагандисту повторно оголосили підозру  

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах в Соснівці зведуть житловий будинок (ДОКУМЕНТ)

У Черкасах в Соснівці по вулиці Дахнівській біля перехрестя з вулицею Соснівська зведуть житловий будинок. Нині на цьому місці...

26-річний черкасець побив батька своєї співмешканки

Повідомлено про підозру 26-річному жителю Черкас щодо нанесення тяжких тілесних ушкоджень батьку своєї співмешканки. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x