НовиниЧеркащинаДвом екссуддям у Черкасах повідомили про підозру у "справі...

Двом екссуддям у Черкасах повідомили про підозру у "справі Майдану"

-

- Advertisment -

6 березня слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках повідомили про підозру двом колишнім суддям Соснівського районного суду міста Черкаси.

Про це повідомляє сайт Державного бюро розслідувань.

Екссудді підозрюються у постановленні завідомо неправосудних ухвал, вчиненому в особистих інтересах (ч. 2 ст. 375 ККУ), завідомо незаконних арештах, які спричинили тяжкі наслідки, вчинених в особистих інтересах за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 371 ККУ), незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, вчиненому службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ст. 340 ККУ).

Слідством встановлено, що колишні судді, які нині ведуть адвокатську діяльність, 25-26 січня 2014 року вчинили протиправні дії щодо 17 осіб, яких було незаконно затримано й взято під варту.

"Рішення приймались без достатніх та належних доказів про вчинення ними масових заворушень, задля перешкоджання організації та проведенню подальших мирних зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій в місті Черкасах та інших регіонах", – йдеться у повідомленні відомства.

Наразі вирішується питання про обрання відносно підозрюваних запобіжних заходів.

У разі доведення вини, колишнім суддям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше сайт vikka.ua повідомляв: позов черкасців проти "Нової якості" почали розглядати по суті, у справу вступила прокуратура.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x