НовиниЧеркащинаДві справи закрито, по трьох повернули протоколи: як суди...

Дві справи закрито, по трьох повернули протоколи: як суди розглядають "виборчі" заяви на Черкащині

-

- Advertisment -

З початку виборчого процесу у Черкаській області ОПОРА подала 19 заяв до поліції. До суду було спрямовано п’ять адміністративних справ за заявами активістів. На сьогодні дві з них уже закриті судами, розгляд ще трьох продовжується. Про це інформує прес-служба ОПОРИ.

Активісти проаналізували стан розгляду справ у Єдиному реєстрі судових рішень.

Канівський міськрайонний суд і Драбівський райсуд закрили провадження. 2 лютого цього року в Каневі було зафіксовано політичну рекламу без вихідних даних. Із відповідною заявою ОПОРА звернулася в поліцію. 19 лютого до суду надійшов відповідний протокол. Опісля суд двічі повертав його поліції на доопрацювання через неналежне оформлення. З третього разу суду надано лише рапорт дільничного офіцера інформаційного характеру, з якого не зрозуміло, яким чином рапорт усуває недоліки, що вказано в постанові суду.

15 березня Канівський міськрайонний суд постановив закрити провадження у справі у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Ще три суди продовжують розгляд справ. У всіх випадках адміністративні матеріали повернули поліції на дооформлення через технічні помилки.

Корсунь-Шевченківський районний суд повернув протокол. 2 лютого активісти зафіксували білборди, на яких розміщена агітація кандидата в Президенти, без даних про замовника та кількість примірників. За цим фактом ОПОРА звернулася в поліцію. Матеріали надійшли до суду, а на засіданні 15 лютого протокол було повернуто поліції на доопрацювання з вимогою розкрити склад правопорушення. До сьогодні більше засідань суду з розгляду цієї справи не було.

Соснівський районний суд Черкас повернув протокол на дооформлення. 9 січня активісти зафіксували у Черкасах білборди з політичною рекламою, на яких були відсутні дані щодо замовника та кількості примірників.Матеріали надійшли до суду і були розглянуті 28 лютого. Суд повернув протокол на доопрацювання через неналежне оформлення. З того часу жодних засідань по справі не відбулося.

Городищенський районний суд повернув матеріали поліції. 22 січня активісти ОПОРИ звернулися в поліцію через рекламний щит, на якому була розміщена агітація кандидата на пост Президента без вихідних даних. Матеріали надійшли до суду і були розглянуті на засіданні 5 березня. Суд постановив повернути справу до Черкаського відділку поліції для усунення недоліків. До сьогодні більше засідань по цій справі не відбувалося.

Начальник сектору комунікацій головного управління Нацполіції в Черкаській області Дмитро Грищенко в коментарі ОПОРІ повідомив, що загалом з початку виборчого процесу до поліції надійшло 227 повідомлень стосовно можливих порушень виборчого законодавства. Із них відомості щодо 24 внесені до ЄРДР, адмінпротоколи складено по 18 справах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, за період виборчої кампанії черкаська поліція відкрила 22 кримінальні провадження.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Платформу під Черкасами хочуть перейменувати на честь острова, де загинули люди

Залізничну платформу, що розташована на дамбі біля Черкас, хочуть перейменувати. Тож замість нинішньої назви 884 км вона може називатися...

Колишньому голові села на Черкащині просять присвоїти звання Героя

Нині триває збір підписів під петицією про присвоєння звання Героя України Степану Педченку. Свого часу він був головою села...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x