НовиниЧеркащинаДві кримінальні справи: випливли несподівані подробиці минулого черкаського мера

Дві кримінальні справи: випливли несподівані подробиці минулого черкаського мера

-

- Advertisment -

Хабарництво та фальсифікація документів. Саме за такі правопорушення у далекому 2005 році були відкриті кримінальні провадження на голову Лисянської райдержадміністрації, нині ж – мера Черкас, Анатолія Бондаренка. Про це кореспондентам vikka.ua розповів депутат Черкаської облради Олександр Рибченко.

У 2005-му до Рибченка, який на той час обіймав посаду представника Міністерства внутрішніх справ Черкаському обласному управлінні МВС, звернувся житель Лисянщини, директор одного з дитячих таборів, де відпочивали дітлахи з усього району. Той скаржився, що районне керівництво хоче віддати землю табору під будівництво розважального центру.

Телефонна розмова зі щойно призначеним головою Лисянської РДА Анатолієм Бондаренком результату не дала. Тому на місце подій виїхала слідча група.

"Результатів розслідування не довелось довго чекати, бо молодий голова впіймався на хабарі. Хабарництво полягало в наступному: він мав певні важелі впливу на працівників лісового господарства. А ті безкоштовно постачали й встановлювали йому будівельні матеріали з дерева, – зазначає Олександр Володимирович. – Вікна, двері, підлога – все було задарма. Людина, яка це ставила, не витримала й написала заяву в правоохоронні органи".

За фактом заяви була порушена кримінальна справа, в роботі над якою виявили ще одне порушення: фальсифікація документів про вищу освіту.

У 2005 році Анатолій Бондаренко не мав диплому ВУЗу, за плечима молодого голови була всього лиш середня школа.

"Тобто людина, яка приймала присягу державного службовця, одразу ж порушила її, – продовжує Рибченко. – Однак тоді правоохоронців дуже просили не давати хід справам, бо то був великий сором для обласної влади. Його просто звільнили, а справи "заглохли".

Нагадаємо, в біографії Анатолія Бондаренка вказані одразу дві вищих освіти "з відзнакою": Черкаський державний технологічний університет (2005 р) та Уманський національний університет садівництва (2012 р).

З 2002 по 2005 року нинішній мер Черкас був головою селищної ради в рідній Лисянці, а з 2005 по 2006 обіймав посаду голови Лисянської РДА.

Як повідомляв сайт vikka.ua,попри перенесення черкаські депутати все ж прийшли на сесію міської ради.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Із Черкас на передову їздить пересувний стоматологічний кабінет

Із Черкас в зону бойових дій їздить пересувний стоматологічний кабінет. Цей проект почав діяти ще з 2015 року. Тоді...

У черкаській школі відкрили меморіальні дошки 

У Черкаській загальноосвітній школі №4 відбулося відкриття меморіальних дошок на честь двох випускників цього навчального закладу. Про це повідомляє...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x