НовиниЧеркащинаДві фабрики на Черкащині можуть призупинити роботу

Дві фабрики на Черкащині можуть призупинити роботу

-

- Advertisment -

27 компаній в Україні, які входять до Асоціації «Укркондпром», що займаються виготовленням солодощів, заявили, що призупиняють роботи із випуску деяких видів продукції. Про це йдеться в заяві Асоціації, опублікованої на сайті організації.

Головна причина – підвищення ціни за газ. За словами президента Асоціації «Укркондпром» Олександра Балдинюка, 22 грудня ціна газу на біржі вже перетнула межу в 73 тис. грн. У зв’язку з цим, частина компаній галузі вже повідомили Асоціації про плани повністю або частково згортати виробництво продукції.

«Кондитерські підприємства вже кілька місяців балансували на межі рентабельності через надвисокі ціни на газ та зростання вартості всіх інших складових собівартості продукції. Адже вартість газу в цьому році зростала щомісяця починаючи з січня, коли його вартість для виробників складала 5,9 тис грн. У грудні постачальники пропонували газ  по 55тис. гривень за 1000м. куб. А  при вартості газу для виробничих потреб в 73 тис. грн. за 1000 кубометрів кондитерським компаніям простіше взагалі згорнути виробництво», – пояснив Олександр Балдинюк.

Серед 27 компаній дві фабрики розташовані на Черкащині: «Світ ласощів» (Черкаси) та «Меркурій» (Сміла). Власником «Світу ласощів» є Людмила Русаліна, а власниками фірми «Меркурій» є Євген Таран та Вадим Харченко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у ДТП неподалік Черкас загинув чоловік

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах працюють над створенням кризового центру

У Черкасах триває ремонт у приміщенні для майбутнього кризового центру. Роботи оглянули міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та його...

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x