НовиниЧеркащинаДва вищі професійні училища хочуть об’єднати у Черкасах

Два вищі професійні училища хочуть об’єднати у Черкасах

-

- Advertisment -

У Черкасах хочуть провести реорганізацію шляхом приєднання Державного закладу професійної освіти "Черкаське вище професійне училище легкої промисловості" до Державного навчального закладу "Черкаське вище професійне училище будівельних технологій". Відповідне звернення до Черкаської ОДА ухвалив Черкаський міськвиконком. Про це повідомляє прес-служба Черкаської міської ради.

Як пояснив директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради Сергій Воронов, із 2016 року держава поклала фінансування професійно-технічних закладів освіти на обласні центри. Натомість прав на створення, реорганізацію чи ліквідацію ПТУ у органів місцевого самоврядування немає. Тож навіть якщо ПТУ працює не ефективно, реорганізувати його можна лише з дозволу Міносвіти.

Як ідеться у пояснювальній записці до проекту рішення Черкаського міськвиконкому, у м. Черкаси здійснює підготовку робітників на основі базової та загальної середньої освіти приєднання Державний заклад професійної (професійно-технічної) освіти "Черкаське вище професійне училище легкої промисловості". Перехідний контингент закладу на 2019-2020 навчальний рік становить 110 учнів, а на 1 вересня контингент становитиме орієнтовно 210 учнів, при проектній потужності понад 500 осіб. Крім того, у ЧВУЛП не працює жодного навчально-практичного центру, соціальне партнерство не розвивається.

Державний навчальний заклад "Черкаське вище професійне училище будівельних технологій" має 5 успішно діючих навчально-практичних центри, що дозволяє надавати якісні освітні послуги в галузі професійної освіти.

Приєднання ЧВПУЛП до ЧВПУБТ надасть можливість підвищити якість надання освітніх послуг та підвищити ефективність використання коштів міського бюджету, вважають у департаменті освіти. Далі, щоб розпочався процес реорганізації, Черкаська ОДА має звернутися до Міністерства освіти, яке й ухвалить остаточне рішення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаська ОДА – з новим очільником.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x