додому Новини Кримінал Два роки по смерті семирічного Андрійка з Черкас: на якому етапі судова...

Два роки по смерті семирічного Андрійка з Черкас: на якому етапі судова справа

0
Лясов Андрій

Спливає два роки після, як розпочаті кримінальні справи стосовно смерті семирічного Андрійка з Черкас. Чи отримали покарання винуватці і на якому етапі слідство – повідомляє Суспільне.

Лясов Андрій

У серпні 2021 року до Черкаської обласної дитячої лікарні привезли семирічного хлопчика з чисельними травмами. Через деякий час дитина померла. У недогляді підозрюють названих дідуся та бабусю. Через два роки судів підозрювані перебувають під домашнім арештом, а вироку у справі так і немає.

Як розповіла у коментарі Суспільному речниця прокуратури Черкаської області Богдана Кулик, тривалість судового процесу пов’язана зі складністю кримінального провадження:

“Наразі триває з’ясування обставин та перевірка їх доказами. Тривалий судовий розгляд пов’язаний із складністю кримінального провадження з огляду на значну кількість його учасників, обсягу доказів”.

У серпні 2021 року, коли розпочалось досудове розслідування, кримінальне провадження розпочали за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 128 Кримінального кодексу України — необережне тяжке тілесне ушкодження, та частиною 3 статті 135 Кримінального кодексу України — залишення в небезпеці, що спричинило тяжкі наслідки.

Нині, за словами Богдани Кулик, розглядають обвинувачення за другою із цих статей. До обох обвинувачених продовжує діяти обраний у 2022 році судом запобіжний захід:

“Стосовно них продовжує діяти запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту”.

Відтак, бабуся загиблого хлопчика — Вікторія Лясова не може залишати місце проживання без дозволу суду 20:00 до 06:00 години, а дідусь — Юрій Лясов – з 21:00 до 07:00.

Судові справи відбуваються у закритому режимі, журналістів на засідання не пускають.

Як інформувала ВІККА, за даними прокуратури причина смерті дитини – черепно-мозкова травма у вигляді забою головного мозку із крововиливами. Крім того, правоохоронці не виключають отримання черепно-мозкової травми внаслідок падіння з висоти двох метрів. Рани губи і статевих органів могли утворитися внаслідок укусів тварин. Точний час нанесення тілесних ушкоджень експертиза не показала. Якби дитину вчасно доставили до лікарні, хлопчика мали шанс врятувати, додають у прокуратурі.

Читайте також:

«Не хоче їсти, п’є тільки воду»: правоохоронці оприлюднили виклик бабусі загиблого Андрійка до «швидкої» (Відео)

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version