НовиниЧеркащинаДва черкаські музеї долучилися до міжнародної акції містичної "Ночі"...

Два черкаські музеї долучилися до міжнародної акції містичної "Ночі" (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах долучилися до міжнародної акції "Ніч у Музеї". Цього року участь в акції містичної "Ночі" взяли Черкаський обласний краєзнавчий музей та Черкаський художній музей.

Однією з вагомих подій року для музеїв є Міжнародна акція "Ніч музеїв", яка зазвичай приурочена до Міжнародного дня музеїв, що відзначається кожного року 18 травня. Основна мета акції – продемонструвати ресурс, можливості, потенціал сучасних музеїв, залучити до музеїв молодь.

Черкаський художній музеї долучився до Міжнародної акції з 2012 року. Це вже сьома "музейна ніч", яка за ці роки стала брендовою мистецькою подією. Мистецька "Ніч" – це можливість для молоді представити власні ідеї, стати учасником проектів, що існують тільки тут і тільки тепер. Молодь приваблює творча атмосфера, весела гра, імпровізація, іноді провокація, імпульс до натхнення.

У цьому році за основу концепції "Ночі" художнього музею була покладена ідея "Мистецтво-Людина-Модель". Головним виставковим проектом "Мистецької ночі" тут став проект "НАЦПРОМ" Олега Тістола та Микола Маценка. Вони входять у ТОП найуспішних художників України, їх імена добре відомі у Європі. На відвідувачів чекали різні проекти на різні смаки та уподобання: інтерактив, дискусії, перформанси, майстер-класи.

Традиційно для такого заходу працювали майстри з бодіарту, які підкреслювали красу людського тіла.

Відвідувачі Черкаського обласного краєзавчого музею у ніч 19 травня змогли познайомитися з персонажами різних часів. Подорож у минуле розпочалася з локації "Кам’яний вік". Гості почули розповіді біля вогнища про ядерну зброю кам’яного віку, спробували добути вогонь. Працювали з кам’яними ножами − різання шкіри, далі – розгадували кам’яні загадки.

Окрім цього гості ознайомилися з природою Черкащини, перейнялись любовною історією останнього вікінга Гаральда Зігурдзона і княжни Єлизавети Ярославни, дізналися про історію нашого краю в різні віки. Також можна було зробити пам’ятні фото на локації "Комунальна квартира 1950-1960-ті рр.".

Майстер-класи, різні цікаві локації, виступи творчих колективів та актори створили по-справжньому містичну та неповторну атмосферу.

Дійства проходили 19 травня з 18 по 23 годину.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах з'явилась унікальна "Висока нота".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x