НовиниЧеркащинаДва черкаські будинки зимуватимуть із тріщинами й гнилим дахом...

Два черкаські будинки зимуватимуть із тріщинами й гнилим дахом (ФОТО)

-

- Advertisment -

Два будинки в Черкасах – в аварійному стані, а міська влада роками не може виділити кошти на капітальні ремонти. Йдеться про багатоповерхівки по вулиці Різдвяна, 56 та Новопречистенська, 25.

На бюджетній комісії 20 листопада черкаський обранець Тарас Коломієць вкотре підняв питання щодо них, повідомляє vikka.ua.

"Будинки 50-х – 60-х років, дуже старі. В одному з них, на Новопричистенській, тріщина в стіні. В іншому – гнилі балки, де перекриття стелі. В будь-який момент може завалитись дах", – сказав Коломієць.

До нього за допомогою звернулись місцеві жителі.

"Багато хто навіть не уявляє, що це за будинок і яка там ситуація, – каже мешканка багатоповерхівки. – Це не під’їзд, де ходять люди тільки з дому і на роботу, це гуртожиток. Там дітки ходять по коридору, де звисає стеля із щілинами в палець. Кожна мама думає: дитина дійде з душу до кімнати, чи її завалить отим перекриттям".

Зі слів людей, на Новопречистенській восени 2018 року працівники КП "Черкаситеплокомуненерго" провели планову заміну комунікацій. Через декілька місяців після цих робіт у стінах та стелі деяких квартир з’явились тріщини. Відразу люди звернулись до владців із проханням провести обстеження стану будинку та капітальний ремонт, але конкретних дій зі сторони посадовців так і не дочекались.

Відповідний запит "вільнодемократівець" озвучував на сесії міськради. Тоді міський голова доручив департаменту ЖКГ вивчити питання аварійності будинку, створивши спеціальну комісію. Та досі до людей ніхто не звертався.

У будинку на вулиці Різдвяній, зі слів депутата, аварійна ситуація ще з 2015 року.

"Я вносив пропозиції, щоб на цей будинок виділили кошти. В 2017 році була надана третина від всієї суми, роботи так і не були розпочаті", – додає обранець.

Як зазначає представник департаменту  ЖКГ, загальна вартість робіт близько півтора мільйони гривень. Ремонтувати окремо на 530 тисяч гривень жоден підрядник не візьметься, тому що роботи потрібно виконувати комплексно на всю суму.

"Зараз готуємо проект рішення, шукаємо можливість, щоб розробити механізм 100-відсоткового фінансування з міського бюджету. Тому що на сьогодні, якщо брати по цій програмі, що є, це велика сума коштів – півтори мільйони гривень", – каже посадовець.

У зв’язку з тим, що будинки зняті з балансу, треба вносити зміни у програму співфінансування. До найближчого засідання сесії департаменту ЖКГ доручили підготувати ці зміни та винести депутатам на розгляд.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вдвічі більші ціни на вивезення сміття.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x