додому Новини Черкащина Дощі та перший сніг: «золота» осінь найближчими днями попрощається із Черкащиною

Дощі та перший сніг: «золота» осінь найближчими днями попрощається із Черкащиною

0
glavcom.ua

У Європі розпочалося потужне арктичне вторгнення. Перша заметіль вже спостерігалася у Мурманській області, перші явища ожеледі – у Німеччині. А на Черкащині поки що продовжується літній режим погоди.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

glavcom.ua

Протягом 13 та 14 жовтня були встановлені нові рекорди середньодобової температури повітря 16-18º, залишивши в історії теплий жовтень 1993 року.

Вже від завтра, 16 жовтня, у нашому регіоні буде останній день «золотої» осені. Вночі та першій половині дня продовжиться надходження середземноморського тепла, повітря встигне прогрітися до 20 градусів. Однак, надалі, починаючи із південно-західних районів, завдяки атмосферним фронтам південного циклону, на Черкащині розпочнуться дощі.

На фоні поривчастого вітру та значного коливання атмосферного тиску дощитиме і у суботу. Разом із дощами прийде холод, температура повітря вночі знизиться до 1-6º тепла, місцями чекаємо на 0-2º морозу. Вдень буде не вище 8-13º.

У неділю інтенсивність опадів послабне, але вночі вони можуть переходити у сніг. Проте розраховувати на встановлення навіть тимчасового снігового покриву не варто, оскільки ґрунт ще дуже теплий.

Як повідомляв сайт vikka.ua, синоптики озвучили, коли варто розпочати опалювальний сезон на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version