додому Новини Черкащина Дощі припиняться, а спека повернеться: якою буде погода на Черкащині

Дощі припиняться, а спека повернеться: якою буде погода на Черкащині

0

Липень на Черкащині стартував спекою, грозовими зливами зі шквалами та градом. Вже у другий день місяця внаслідок ускладнення погодних умов було порушено електропостачання 30 населених пунктів області.

Винуватцем такої небезпечної погоди є висотний циклон. Вівторок, 6 липня, стане завершальним днем негоди. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Очікується припинення дощів та поступове повернення спеки. Гребінь тепла з узбережжя Африки набрав багато сил та тепла, тож рішуче вступить у свої права. Знову стовпчики термометрів штурмуватимуть позначку +30 градусів.

Температурний фон підвищиться, виходячи на рівень жарких значень та висушуючи ґрунт. Суха та спекотна погода прискорить дозрівання хлібів та їх збирання. Жнивна кампанія у цьому році буде напруженою, через одночасне дозрівання озимих та ранніх ярих хлібів.

За довгостроковими прогнозами, спека у нашому регіоні затримається щонайменше на 7-10 днів. А чергові липневі дощі очікуються ближче до середини місяця.

Як повідомляв сайт vikka.ua,  у лісах Черкащини – надзвичайна пожежна небезпека.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version