НовиниЧеркащинаДорожче, ніж по всій Україні: черкаський депутат проаналізував цінову...

Дорожче, ніж по всій Україні: черкаський депутат проаналізував цінову політику ремонту доріг (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ремонт черкаських доріг обходяться міському бюджету вдвічі більше, ніж аналогічні роботи за рахунок обласних коштів. Дороговартісні дорожні ремонти щодня спустошують казну Черкас, і це – завдяки міському голові Анатолію Бондаренку. До такого висновку дійшов місцевий депутат Олександр Радуцький. На прикладі трьох об’єктів він порівняв ефективність використання коштів.

Протягом останнього року на Черкащині тривали ремонтні роботи на трьох об’єктах: злітна смуга в аеропорту, дамба та вулиця Сумгаїтська, де тендер на капітальний ремонт відбувся два тижні тому.

"Тендер вулицю Сумгаїтську виграло ПП з Черкащини "Дорстрой" за 156 млн грн. В аеропорту виграла фірма з Одеси "Ростдорстрой" за 126 млн. І дамбу нам ремонтувала донецька компанія "Альтком" за 130 млн грн., – розповідає Радуцький. – Ми порахували, скільки обійдеться квадратний метр робіт на кожному об’єкті: на вулиці Сумгаїтській 2600 грн, в аеропорту вдвічі дешевше – 1145 грн, а дамба обійшлась 1428 грн за квадратний метр. Чому у нас такі розцінки? Чому міський бюджет витрачає вдвічі більше коштів, ніж були витрачені на аеропорт і дамбу. Думайте самі".

За спостереженнями обранця, цікава цінова ситуація склалась і по місту Черкаси. На різних ділянках вулиць, майже однакових за довжиною і шириною, фірми виконують роботи з різницею у вартості в два рази.

"Наприклад, фірма "Черкасиміськбуд" виграла тендер на вулиці Надпільній (2,9 км) за 35 мільйонів гривень, квадратний метр виходить 1340 гривень. В той же час вулицю Чехова (2,2 км) буде робити за 52 мільйони фірма "Колтех-транс". Вулицю Благовісну (1,7 км) оновлюватиме за 36 мільйонів "Дорстрой" – той самий, який виграв вулицю Сумгаїтську. Ціна майже у них однакова, – продовжує аналізувати обранець. – У мене виникає два питання. Чому "Черкасиміськбуд" робить дороги вдвічі дешевше, ніж "Колтех-транс" і "Дорстрой"? Чому місто Черкаси витрачає коштів вдвічі більше на капітальний ремонт, ніж це робила область?".

Цінову політику в Черкасах обранець також порівняв із об’єктами в Сумах, Святогірську (Донецька область) та автотрасою на Полтавщині.

"В Сумах квадратний метр вулиці обійшовся в 1000 грн., У Полтавській області – 1200 грн., у Святогірську – 1500 грн, – розповідає Радуцький. – Я зробив один висновок і хочу з ним поділитись. Згідно з законом України "Про місцеве самоврядування", стаття 42 надає повноваження міському голові бути головним розпорядником коштів. Вся ця цінова політика йде з узгодженням Анатолія Бондаренка. На своїй сторінці в соцмережі він піариться, розповідає, як вони ремонтують дороги по місту Черкаси. Але ці дороги вдвічі дорожчі, ніж капітальний ремонт доріг по всій Україні".

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці назбирали підписи для ремонту однієї з вулиць.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах з одного із пляжів вивезли причип сміття

Із пляжу «Дакхнівський» комунальники вивезли причип сміття. Про це повідомляє Дирекція парків. За словами комунальників, відвідувачі наскладували там величезні купи...

У Черкасах за місяць народилося 86 немовлят

У квітні в міському пологовому будинку Черкас на світ з'явилося 86 немовлят, з них одна пара – двійнята. Про...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x