НовиниЧеркащинаДороги на Черкащині стали небезпечними для громадян, тому їх...

Дороги на Черкащині стали небезпечними для громадян, тому їх треба терміново ремонтувати, – Вадим Гайович (ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Після осінньо-зимового періоду близько 50% доріг області знаходилося в незадовільному стані. Причин такого становища декілька, та найперше – це низький рівень фінансування дорожнього господарства області. Про це повідомляє прес-служба Радикальної Партії Олега Ляшка на Черкащині.

Також однією з причин є те, що за останній час зросла інтенсивність руху транспорту, насамперед великовагового, а дороги, побудовані переважно ще радянською владою в минулому столітті, не розраховані на вантажівки, загальна вага яких досягає 60 тонн, це псує дорожнє покриття і як наслідок дороги руйнуються повністю. Звісно, від такого стану доріг в першу чергу страждають пересічні громадяни, які пересуваючись ними, псують не тільки своє майно, а й свої нерви.

На одній із минулорічних сесій Черкаської обласної ради депутат Вадим Гайович порушив гостре питання про ще одну проблему дорожнього господарства області – порушення правил експлуатації доріг. Обранець розповів, як підсів у одну з вантажівок, яка їхала через черкаський міст і розговорив водія, той зізнався –  перевозить 85 тонн, разом з вантажівкою це більше ніж 100 тонн. Після шокуючої інформації було багато консультацій з фахівцями, які оцінили рівень пошкоджень доріг області і пояснили, що близько 90 відсотків збитків дорожньому господарству області, по суті, завдано пересуванням та стоянками вантажівок з надмірною вагою.  Як виявилося, це найбільше псує дорожнє покриття, а згодом призводить до його повного руйнування погодними умовами. На тій же сесії Вадим Юрійович порушив питання про необхідність термінового створення мережі вагових комплексів, які б перекривали всі основні в'їзди в Черкаську область, та відповідне рішення, на жаль, не було ухвалене.

Сьогодні Гайович запевняє, що продовжить боротися за створення мережі вагових комплексів і такої справедливої системи розподілу утриманих коштів від переваги, яка б давала надходження до місцевих бюджетів та дорожнього фонду. А згодом ці гроші можна було б витрачати на ремонт і експлуатацію доріг. А тих хто свідомо псує дороги, заробляючи на цьому, треба карати космічними штрафами, переконаний обранець. Та для реалізації такого плану, як зазначає Вадим Юрійович потрібно ще багато чого зробити, в тому числі ініціювати ряд змін в законодавство.

Також зі слів депутата важливим є на сьогоднішній день здійснювати безперервні ремонті роботи дорожнього покриття, саме для цього існують відповідні районні, міські та обласні програми.

За інформацією з Черкаської обласної ради на наступній сесії, яка відбудеться 8 вересня 2017 року планується винести на розгляд проект рішення "Про внесення змін до обласної програми фінансування ремонту доріг загального користування державного і місцевого значення, які проходять територією Черкаської області, та розвитку дорожньої інфраструктури на 2016-2018 роки".

"Як депутат, який опікується Лівобережною та Наддніпрянською Черкащиною, я вже запропонував додати до програми ремонту низку доріг м. Золотоноша, м. Канева, Золотоніського, Канівського, Черкаського, Чигиринського, Драбівського та Чорнобаївського районів, які потребують негайного ремонту.

Деякі дороги не просто зруйновані, а стали небезпечними для громадян, оскільки стають серйозною зоною ризику, коли автомобілі через високу ямковість змушені маневрувати, порушуючи правила і загрожуючи життю та здоров’ю водіїв, пасажирів та перехожих.

Тому сьогодні депутати обласної ради докладають максимум зусиль, щоб роботи з ремонту автомобільних доріг були першочергово профінансовані, а дороги були приведені до належного стану. Адже життя і здоров’я черкащан – першочерговий пріоритет обласної ради", – зазначив Вадим Гайович.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на околиці Черкас почали робити скандальну дорогу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На автодорозі Черкаси-Сміла перекинувся легковик

На автодорозі Черкаси-Сміла сталася дорожньо-транспортна пригода, у результаті якої легковий автомобіль "ВАЗ-21099" злетів у кювет та перекинувся на бік....

В Умані провели в останню путь молодшого сержанта

Жителі Уманської громади провели в останню путь воїна-захисника - Сергія Олександровича Дахова. Про це повідомляє міська голова Умані Ірина...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x