додому Новини на ВІККА ВіККА-новини “Дорога перетворюється на напрямок”: у селі Свидівок просять зробити дорогу (ВІДЕО)

“Дорога перетворюється на напрямок”: у селі Свидівок просять зробити дорогу (ВІДЕО)

0
свидівок

У селі Свидівок Будищанської громади просять полагодити дорогу. Місцеві кажуть, з кожним роком вибоїни все глибші. Періодичних ямкових ремонтів вистачає на один сезон. Інформує власкор ВІККА

Пан Роман із цим питанням уже не раз звертався до владних органів.


РОМАН, ЖИТЕЛЬ СЕЛА СВИДІВОК:

Це дорога у нас Р-10 Сокирно, а оце була Р-10 Світанок. Пишу звернення вже 4 роки, але вони погано робилися, і вистачало лише до весни.

Галина Павлівна їздить селом на велосипеді. Каже, у дощову погоду двоколісний доводиться лишати вдома.

ГАЛИНА ПАВЛІВНА, ЖИТЕЛЬКА СЕЛА СВИДІВОК:
Невозможно. Дороги дуже погані. Яма на ямі. А дощ вобще невозможно. Тоді уже не їдем, а ідем.

Нарікають на стан дороги у Свидівку й автомобілісти. За словами пана Валерія, постійна їзда по вибоїнах — причина частих ремонтів машини.


ВАЛЕРІЙ, ЖИТЕЛЬ СЕЛА СВИДІВОК:
Хіба це можливо отак їздить. Скільки коштує ремонт машини? А здоров’я, а моя психіка? Якщо два рази на рік треба помінять ходову. Мінімум 15 тисяч гривень це один раз от і рахуйте.

Світлана Вовк працювала у місцевій сільській раді 40 років. Каже, за всі роки тут проводили тільки ямкові ремонти. При тому, що рух насичений: чимало дачників і туристів на автівках. Місцеві підприємства використовують великоваговий транспорт.

СВІТЛАНА ВОВК, ЖИТЕЛЬКА СЕЛА СВИДІВОК:
За ці 40 років, що я працювала, ні одного разу капітального ремонту у нас не було зроблено. Виділяли кошти тільки на ямкові ремонти. Нам дуже багато років обіцяли капітальний ремонт, і перед війною обласна рада. Ми зверталися багато раз.


свидівок
Активісти закликають звернути увагу і на дорогу від Сокирни до Свидівка. Пані Світлана каже: на місцевих шляхах уже не раз ламалися машини.

СВІТЛАНА КУЛИК, ЖИТЕЛЬКА СЕЛА СОКИРНА:
Як дощ , небезпечно. Абсолютно всі ями пам’ятати неможливо де шо. Біля центру там, біля сільської ради. Два рази втрапили в яму. Тягу міняли.

Сподівається на ремонт доріг і пан Сергій. На автобусі Черкаси-Сокирна він щодня робить 5 рейсів. Попри те, усі ями ще не вивчив.


СЕРГІЙ ТАРАН, ВОДІЙ АВТОБУСА:
Їх не можна вивчить, не можна об’їхать. Шукаєм, там де менша яма. А так об’їхать, то не вийде.

Депутатка сільської ради Олена Харченко каже: жителі вулиці Героїв Небесної Сотні скаржаться на стан дороги регулярно. Самотужки зробити автошлях громаді не під силу, але суму, яку могли, на ремонт виділили.

ОЛЕНА ХАРЧЕНКО, ДЕПУТАТКА БУДИЩАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ:

Ми на сесії зібралися з депутатами і акумулювали півтора мільйона коштів з бюджету на співфінансування даної дороги. Ми самі її ремонтувати не можемо, це треба щоб була область, район і місцева влада. Ми як депутати ці гроші акумулювали.

Останній ямковий ремонт у Свидівку був більше двох років тому. Пригадує Олена Іванова. Відтоді громада неодноразово писала на різні адреси із проханням зробити дорогу.

Спільним коштом жителі села залили ями по Свидівку бетоном. Хоча розуміють, що такі латки протримаються недовго. Громада не полишає спроб знайти ресурс на омріяний капітальний ремонт дороги.


ОЛЕНА ІВАНОВА, ДЕПУТАТКА БУДИЩАНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ:

Відповідь була, що це повинні робити за місцеві кошти. Місцеві кошти це дорога обласного значення. Тобто, це Служба місцевих автомобільних доріг. До них теж писали. Відповідь одна: дорога включена в перелік.

YouTube video player

Як повідомили в обласній адміністрації, через воєнний стан капітальний ремонт у Свидівку цьогоріч не передбачений, утім, мають провести поточний. Фінансуватимуть у 2023 році за рахунок субвенції з держбюджету та залишку коштів минулих періодів. Після затвердження Переліків об’єктів обладміністрацією, розпочнеться організація і виконання робіт.

Олеся Омельченко, Іван Дуда, Телеканал ВІККА

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version