НовиниЧеркащина"Дорога" команда мера: за що заступник міського голови отримав...

"Дорога" команда мера: за що заступник міського голови отримав понад 300 тисяч премії

-

- Advertisment -

Сотні тисяч премії за натхнену й віддану працю. Тему преміювання та фінансового утримання міського голови та його заступників вже кілька тижнів піднімають місцеві ЗМІ, обговорюють політики й смакують містяни. А між тим, суми, які черкаські владці в якості заохочення в кількасот відсотків доотримали, таки вражають. Загалом, за рік утримання молодої команди мера Черкасам обійшлось майже у 5 мільйонів.

Так, сайт vikka.ua вже повідомляв, що за 2018 рік міський голова Анатолій Бондаренко заробив близько 750 тис. грн. З них – понад півмільйона преміальних. Втім, не обділив очільник міста й своїх заступників, яким на початку року він призначив премій в 300% від місячного окладу. Так, наприклад, заступник міського голови Юрій Ботнар отримав понад 300 тисяч преміального заохочення. І це – від лютого минулого року. Саме від тоді молодий політик отримав місце у виконкомі і отримав під свою відповідальність роботу з молоддю та спортом, контроль над роботою департаменту соцполітики та кількох комунальних підприємств: СК "Будівельник", "Центральний стадіон", "Дирекція парків" та "Черкасиелектротранс". Крім того, очолив конкурсний комітет з визначення переможців-перевізників на міських маршрутах. 

Ми пригадали, що ж вдалось додати до арсеналу своїх трудових надбань амбіційному заступнику мера за рік роботи і 300-тисячні преміальні?

Скандали

Роботу у виконавчому комітеті заступник почав скандально: з досить різких висловлювань в бік одного з очільників департаментів. Такий стиль спілкування з колегами політик зберіг, під час оперативних нарад та засідань нерідко не стримується у висловах. А восени минулого року до своїх досягнень додав ще й звільнення директорки департаменту організаційного забезпечення Лілії Маліщук. Та, мовляв, вживала спиртні напої на робочому місці й перебувала в стінах мерії в нетверезому стані. "Виселення" з кабінету посадовиці, яку Ботнар планував звільнити до її виходу на пенсію, транслювали в прямому ефірі у Фейсбуці. Доводити свою правоту Маліщук вирішила в суді, фемідні суперечки з цього питання тривають досі. Щоправда, ніхто з представників мерії на кілька останніх засідань так і не з'явився.

Транспорт

На старті своєї роботи в якості заступника мера Юрій Ботнар взявся виводити місто зі сміттєвого колапсу. Однак, зрештою, на думку одного з місцевих депутатів, завів у інший – транспортний. Останній спіткав містян у листопаді 2018-го. Тоді міські перевізники не випустили свої автобуси на маршрути, вимагаючи підписання договорів. Адже, переконували, вже близько року, їздять незаконно. Між тим, від 27 лютого до початку автобусного колапсу, у Черкасах не було проведено жодного конкурсу серед перевізників і не укладено жодного договору, хай навіть – тимчасових.

"Шантаж перевізників не пройде", – запевняв Юрій Ботнар і разом з колегами з виконкому збирався на перемовини з перевізники. Домовитись вдалось не з першого разу, але виявилось, шантаж пройшов: владці погодились на тариф перевезення у маршрутках у 5 грн, однак проблеми з якістю перевезень залишились і перекочували в новий рік.

Згодом заступник мера взявся й за приміські маршрути й заборонив їм зупинятись в межах Черкас. Що знову ледь не спричинило колапсу. Питання вирішувалось протягом кількох тижнів. Увесь цей час через заборону зупинок жителі Червоної слободи та Геронимівки не могли вчасно дістатись роботи в Черкасах. 

Нині транспортним питанням у міськвиконкомі опікується Людмила Бордунос.

Спорт

Одним із найбільших антидосягнень Ботнара в якості куратора спортивної галузі в місті можна назвати відкриття нового гімнастичного комплексу у приміщенні колишнього кінотеатру "Мир". Радість на обличчях вихованців однієї з міських спортивних шкіл, які не мали власного приміщення, пафосне відкриття комплексу за участі політичних діячі міського та всеукраїнського рівня… А за кілька тижнів – несподівана новина про те, що приміщення комплексу не придатне для навчання й занять дітей, адже документально й технічно не здане в експлуатацію. 

Фото vycherpno.ck.ua

"Там купа проблем, незакінчені роботи, порушення у веденні технічної документації і сам проект зроблений неякісно. Користуватись тим приміщенням не можна, − заявив тоді начальник управління ДАБК Борис Євмина.

Знайдені недоліки й недопрацювання потягли за собою й хвилю штрафів для мерії та очільника департаменту освіти. Суди щодо цього питання тривають досі.

На рік, що наступив, Анатолій Бондаренко перерозподілив обов’язки своїх заступників. Від 29 січня 2019 року Юрій Ботнар опікується питаннями спорту та молоді, все тими ж комунальним підприємствами, службами у справах дітей, контролює та спрямовує роботу комісії з прав дитини, спостережної та топонімічної комісій.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський мер заявив про відмову від премій.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x